Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Lise Öğrencilerine Uygulanan Sınav Kaygısını Yönetme Programının Sınav Kaygısı Üzerindeki Etkisi
2022
Dergi:  
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı lise öğrencilerine uygulanan karma yaklaşıma dayalı sınav kaygısını yönetme programının lise öğrencilerinin sınav kaygısı üzerindeki etkisinin ve sınav kaygısını etkileyen bazı faktörlerin incelenmesidir. Gereç ve Yöntem: Ön test son test tek gruplu yarı deneysel desendeki bu araştırmanın evrenini özel bir lisede öğrenim gören 150 lise son sınıf öğrencisi oluşturdu. Amaçlı örnekleme yöntemi kullanılarak seçilen 40 öğrenciye 7 hafta boyunca haftada bir kez sınav kaygısını yönetme programı uygulandı. Veriler Tanıtıcı Bilgi Formu ve Westside Sınav Kaygısı Ölçeği ile toplandı. Bulgular: Öğrencilerin Westside sınav kaygısı ölçeğinden aldıkları son test puan ortalamalarının (32.15 ± 8.15), öntest puan ortalamalarına (37.57 ± 5.49) göre anlamlı olarak daha düşük olduğu saptanmıştır (p<0.01). Erkek öğrencilerin kız öğrencilere (p<0,01), yüksek sosyoekonomik düzeye sahip öğrencilerin ise orta sosyoekonomik düzeye sahip öğrencilere (p<0,01).kıyasla sınav kaygısını daha az yaşadıkları bulundu. Sonuç: Çalışmanın sonuçları, bilişsel davranışçı yaklaşımın okullarda daha büyük grup ortamlarına genelleştirilebileceğine ve özellikle gevşeme gibi diğer stratejilerle birleştirilirse öğrencilerin sınav kaygısıyla baş etmede etkili olabileceğine dair bazı kanıtlar sunmaktadır. Cinsiyet ve sosyoekonomik durum sınav kaygısının prediktörleridir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of The Managing Examination Anxiety Program Applied To High School Students On Test Anxiety
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: To examine the effect of the multimodal managing examination anxiety program applied to high school students on test anxiety of high school students and some predictors of test anxiety. Material and Methods: The population of the study, which was in the pretest-posttest single-group quasi-experimental design, consisted of 150 high school senior students. A managing examination anxiety program applied once a week for 7 weeks to 40 students selected using the convinient sampling. The ınformation form and the Westside test exam scale used as data collection tools. Results: The posttest mean score (32.15 ± 8.15) of the students from the Westside Test Exam Scale was significantly lower than the pretest mean score (37.57 ± 5.49) (p<0.01). It was found that male students experienced less test anxiety compared to female students (p<0.01), and students with high socioeconomic status compared to students with medium socioeconomic status (p<0.01). Conclusion: The cognitive behavioral approach can be generalized to larger group settings in schools and can be effective in managing students' test anxiety, especially if combined with other strategies such as relaxation. Gender and socioeconomic status are predictors of test anxiety.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi