Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 8
Kant ve Herder’in Tarih Anlayışları, Macit Gökberk
1947
Dergi:  
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Le dozent de la Faculte des Lettres d'lstanbul, Macit Gökberk,. declare d'abord que le sujet de son livre n'est pas traite jusqu'a present d'une maniere systematique dans notre pays; meme il est assez recent pour les pays occidentaux. D'autre part, selon lui, nous avons fait, une Revolution sociale apres la guerre d'lndependance; et dans notre circonstance la philosophie de l'histoire doit avoir une place preponderante pour la formation de notre culture nationale. Le choix de son sujet n'est pas arbitraire: Kant represente, pour lui, la philosophie de Lumiere, tandis que Herder nous donne l'exemple du romatisme-idealiste. Depuis Tanzimat (la restauration turque), la Lumiere et le romantisme ont joue des rôles respectifs dans l'evolution de notre pensee. Pour comprendre notre histoire prochain, il faut remonter jusqu'aux origines de ces idees. Selon l'auteur, l'esprit intuitif de Herder est plus apte a comprendre le sens de l'histoire que le rationalisme de Kant, et meme il a ouvert la voie pour une philosophie generale de culture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 778
Atıf : 2.096
2023 Impact/Etki : 0.377
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi