Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
İlkokul Öğrencilerinin Kuvvet Kavramına İlişkin Algılarının Çizim Yardımı ile Belirlenmesi
2021
Dergi:  
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fiziğin gelişimindeki dönüm noktalarından birisi de Newton’un kuvvet hareket ilişkisini tanımlayan yasaları oluşturmasıdır. Fizik dersinin anlaşılması için kuvvet kavramının ve kuvvet hareket ilişkisinin anlaşılması önemlidir. Bu nedenle, ilköğretimden itibaren Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programlarında kuvvet ve hareket konusuna yer verilmektedir. Alanyazın incelendiğinde ise öğrencilerin fiziksel olayları günlük tecrübeleri ile açıklama eğiliminde oldukları ve ilkçağ düşünürlerinin kuvvet ve hareket ile ilgili fikirlerine benzeyen fikirlere sahip oldukları görülmektedir. Bu araştırmada küçük yaş grubundaki öğrencilerin kuvvet ile ilgili algılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla nitel araştırma desenlerinden birisi olan olgubilim (fenomenoloji) kullanılmıştır. Araştırmaya 2019-2020 eğitim öğretim yılının güz döneminde (Aralık/2019) öğrenim görmekte olan 113 ilkokul 4. sınıf öğrencisi katılmıştır. Veriler öğrencilerin kuvvet kavramı çizimleri ve açıklamaları yardımı ile toplanmıştır. Öğrencilerin kuvvet ile ilgili çizimleri içerik analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda öğrencilerin kuvvet algıları hakkında bilgi veren tema, kategori ve kodlar belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin kuvvet ile ilgili algılarının kapsamlı olduğu fakat bu algıda güçlendirilmesi gereken noktaların olduğu tespit edilmiştir. Araştırma sonuçları göz önünde bulundurularak öğretmenlere sınıf ortamında ve Covid-19 salgını sırasında uzaktan eğitim derslerinde uygulayabilecekleri somut etkinlikler önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Identifying the perceptions of the power concept of primary school students with the help of drawing
2021
Yazar:  
Özet:

One of the turmoil points in the development of physics is the Newton's creation of the laws that define the force movement relationship. To understand the course of physics, it is important to understand the concept of force and the relationship of force movement. Therefore, from elementary education, the course of science is included in the theme of strength and movement in the teaching programs. When the field is studied, it appears that students tend to explain physical events with their daily experiences and have ideas similar to the ideas of primary thinkers about strength and movement. This study is aimed at determining the perceptions of strength by young age students. For this purpose, one of the qualitative research patterns (fenomenology) was used. The study included 113 primary school 4th grade students who were studying in the good period of the 2019-2020 educational academic year (December/2019) in the study. The data is collected with the help of the students’ strength concept drawings and explanations. The drawings of students related to strength were analyzed using content analysis. The analysis resulted in the determination of the themes, categories and codes that provide information about the student’s strength perceptions. The research finds that students’ perceptions of strength are comprehensive, but there are points to be strengthened in this perception. Given the results of the research, teachers were recommended concrete activities they could practice in the classroom environment and in the distance learning courses during the Covid-19 epidemic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.656
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi