Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Karbon Lif Yüzey Modifikasyonunun Karbon Lif ve Karbon Lif Takviyeli Kompozit Malzemelerin Özelliklerine Etkilerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Tekstil ve Mühendis
Yazar:  
Özet:

Karbon lif takviyeli kompozit malzemelerin özelliklerini etkileyen en önemli etkenlerden biri karbon lif/polimer arasındaki arayüz bağlanma dayanımıdır. Karbon life uygulanan yüzey modifikasyonları arayüz özelliklerinin iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu çalışmada ilk olarak karbon lifler kimyasal oksidasyon işlemi ve silan modifikasyonundan geçirilerek sonrasında karbon lif takviyeli epoksi tabanlı prepregler üretilmiştir. Daha sonra prepreglerden elde edilen kompozit plakaların özellikleri çeşitli karakterizasyon yöntemleri ile incelenmiştir. Karbon lif yüzeyine uygulanan kimyasal işlem lif yüzeyindeki oksijen içeren fonksiyonel grupları arttırarak epoksi ile ek bağlanma bölgeleri oluşturmuştur. Silan modifikasyonu ise lif yüzeyinde koruyucu bir kaplama oluşturarak lifin işlenebilirliğini ve lif/polimer yapışma özelliğini önemli ölçüde arttırmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

The Effects of Carbon Lift Surface Modification on the Characteristics of Carbon Lift and Carbon Lift Supplement Composite Materials
2019
Yazar:  
Özet:

One of the most important factors affecting the characteristics of carbon fiber supplements composite materials is the interfacing resistance between carbon fiber/polymers. Carbon life implemented surface modifications play an important role in improving interface characteristics. In this study, first carbon fiber was passed through the chemical oxidation process and silan modification, then carbon fiber supplemented epoxy-based prepregles were produced. The characteristics of the composite plates obtained from the prepreg were then studied by various characterization methods. The chemical processing applied to the surface of carbon fiber has created additional connectivity areas with epoxy by increasing the functional groups containing oxygen on the surface of fiber. The silan modification has created a protective coating on the fiber surface, significantly increasing the fiber processability and the fiber/polymer attachment properties.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Tekstil ve Mühendis

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 1.474
2023 Impact/Etki : 0.129
Tekstil ve Mühendis