Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
KAPALIÇARŞI’YA BİR KEZ DAHA BAKMAK
2011
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

Sosyal tarih ile şehir tarihi arasındaki ilişki açısından bakıldığında günlük hayat ile büyük ölçekli sosyal ve iktisadî yapılar birbirini tamamlayan alanlardır. Tarihte Doğu-Batı ilişkilerinin denetiminde bazı merkezler öne çıkmıştır. 17. yüzyılda İstanbul da bu merkezlerden biridir. Bu çalışmada şehir tarihinin konularından biri olan şehrin yapıları ve bu yapıların işlevleri bağlamında Kapalıçarşı örneği ele alınarak 16. ve 17. yüzyılda İstanbul’u ziyaret etmiş İngiliz seyyahlardan dördünün verdiği bilgiler ışığında Kapalıçarşı’nın söz konusu dönemde Batı’ya yansıtılması üzerinde durulacaktır. 16. yüzyılın son çeyreğinde kuralları belirlenmiş olan seyahatname yazma sanatı ars apodemica’ya göre ziyaret edilen yerdeki çarşıların anlatılması gerekmektedir. Bu çerçevede 16. yüzyıl sonu ve 17. yüzyılda Akdeniz dünyasına gelen John Sanderson, William Biddulph, William Lithgow, George Wheler da eserlerinde İstanbul’daki bedesteni, Kapalıçarşı’yı, anlatmışlardır. Kapalıçarşı, bu eserlerde “ötekini” keşfetme ve anlama çabası çerçevesinde salt mimari bir unsur olarak değerlendirilmek ötedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyologca

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyologca