Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Who Cares About the Cyprus Problem? A Socio-Demographic Analysis for Northern Cyprus
2020
Dergi:  
Kıbrıs Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Eurobarometer’in yakın zamanlı iki dalgası tarafından sunulan Kuzey Kıbrıs anket verisini kullanarak bir takım sosyo-demografik ve ekonomik özelliklerin yanı sıra kişisel ve siyasal kanaatlerin kişilerin Kıbrıs sorununu kişisel veya toplumsal seviyede önemli meselelerden biri olarak değerlendirmesini daha olası kılan etkenlerden olup olmadığını analiz ediyoruz. Cinsiyet, yaş veya eğitim seviyesi gibi sosyo-demografik özellikler önemli etkenler değilken, siyasi tartışmalara daha çok katılan ve siyasi partilere güvenen bireylerin Kıbrıs sorununu önemli bir mesele olarak değerlendirme olasılıkları daha yüksektir. İkamet edilen ilçe de önemli bir faktördür. Güzelyurt bölgesinde ikamet edenlerin Kıbrıs sorununu önemli bir mesele olarak değerlendirme olasılıkları anlamlı olarak daha yüksektir. Bu bölgede ikamet edenlerin birçoğu 1974 olaylarından sonra göç eden kişiler veya çocuklarıdır. Bu kişilerin Kıbrıs sorunu hakkındaki endişeleri, yüksek ihtimalle, olası federal bir çözümün bu kişilerin yer değiştirmelerine yol açabilme olasılığının yarattığı belirsizlikten kaynaklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kıbrıs Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Kıbrıs Araştırmaları Dergisi