Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
OYUNLA ÖĞRETİMİN OLASILIK BAŞARISINA VE MATEMATİK DERSİNE TUTUMA ETKİSİ
2021
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma “Apartman Sudoku” oyununun öğrenme-öğretme sürecinde kullanılarak 10. sınıf öğrencilerinin olasılık, permütasyon ve kombinasyon konularını anlamlandırmalarını, başarısını ve matematiğe yönelik tutumunu nasıl etkileyeceğini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Ege bölgesinde yer alan bir Anadolu lisesinde okuyan 10. Sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Var olan 10. Sınıflardan bir deney bir de kontrol grubu seçkisiz olarak atanmıştır. Araştırmada, nicel yöntem olarak yarı deneysel araştırma modellerinden “Kontrollü Ön-test-Son-test” modeli; veri toplama araçları olarak da matematik muhakeme beceri düzeyi belirleme testi, başarı testi ve matematik tutun ölçeği kullanılmıştır. Araştırma sonucunda deney grubu başarı testi puan ortalamaları ile kontrol grubu başarı testi puan ortalamaları arasında deney grubu lehine anlamlı bir fark olduğu görülmüştür. Deney ve kontrol grubu matematiğe karşı tutum son-testi puan ortalamaları arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır. Deney ve kontrol grubu öğrencilerine son-testten 3-4 hafta sonra uygulanan kalıcılık testi puanları arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Bu fark deney grubu lehinedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi