User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 6
İdarenin İhbar veya Şikâyetin İşleme Konulmaması Kararı Verme Yetkisi Üzerine Bir Değerlendirme
2023
Journal:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Anayasa kapsamında memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında ceza kovuşturulması yapılması istisnalar dışında izne tabi tutulmuştur. Anayasa’da belirlenen hüküm doğrultusunda memur ve görevlilerinin görevleri sebebiyle işledikleri suçlardan dolayı yargılanmalarına ilişkin izin usulü 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunla düzenlenmiştir. Kanuna göre izin verilmesi sürecini başlatan usullerden biri memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında idareye yapılan ihbar ve şikayetlerdir. İhbar ve şikayet üzerine yetkili idari merci ilgili personel hakkında ceza kovuşturması yapılabilmesi için izin verilip verilmemesi yönünde karar almadan önce değerlendirme yaparak ya ön soruşturma yapacak ya da yaptıracak yahut da Kanunda sayılan koşulların varlığı halinde ihbar ve şikâyetin işleme konulmaması yönünde karar verebilecektir. İhbar ve şikâyetin işleme konulabilmesi için Kanunda düzenlenen yapılmış olmaları gereklidir. Aksi halde ihbar ve şikâyet işleme konulmayacaktır. Bununla birlikte Kanunda ihbar ve şikâyet taşıması gereken niteliklerin düzenleniş biçimi ve idarenin kendini ihbar ve şikâyetin niteliğinin değerlendirilmesi hususunda yasa koyucunun iradesini aşacak şekilde yetkili görmesi uygulamada ihbar ve şikayetlerin keyfi bir şekilde işleme koyulmamasına yol açabilmektedir. Çalışmamızda 4483 sayılı Kanun kapsamında memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında suç işledikleri gerekçesiyle idareye yapılan ihbar ve şikayetlerin işleme alınma koşulları açıklanarak, bu hususta idareye kanunla verilen yetki üzerine değerlendirmeler yapılması amaçlanmıştır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 970
Cite : 4.520
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi