Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
TRAVMAYA BAĞLI DALAK PSÖDOKİSTİ
2012
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Dalak kistleri dalağın nadir görülen lezyonlarıdır. Bu kistler etiyoloji ve patofizyolojilerine göre birincil ve ikincil kistler (psödokist) olarak sınıflandırılır. Birincil kistlerin iç yüzeyi bir epitel tabakası ile döşelidir. İkincil kistler döşeyici epitel tabakası içermez ve genellikle önceden geçirilmiş bir travmaya bağlı olarak gelişirler. Olgu sunumu: Olgumuz on yıl önce karın travması öyküsü olan yirmi bir yaşında erkek hastadır. Sol yan ağrısı olan hastada radyolojik olarak 10x9x8 cm boyutlarında kist saptandı ve dalakta epidermoid kist ön tanısı ile tam splenektomi uygulandı. Postoperatif histopatolojik incelemede psödokist tanısı rapor edildi. Sonuç: Biz bu makalede radyolojik olarak dalağın birincil kistleri ile karışabilen ve nadir görülen dalak psödokisti olgusunu literatür bilgileri eşliğinde sunduk. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 145
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi