Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Türk Yunan Nüfus Değişiminde Türk Mubadillere Yapılan Yardım Faaliyetleri
2006
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Lozan Konferansı'nda Türkiye ile Yunanistan arasında kabul edilen nüfus değişimi önemli sayıda insanın göçünü kapsamıştır. Bu göç esnasında her iki ülke, mübadillerin en az zararla ve kayıpla göçü uygulamaya çalışmıştır. Bu değişimde yardımlar konusunda Türkiye'de Hilal-i Ahmer ile Mübadele, İmar ve İskiin Vekaletifaaliyet göstermiştir. Bu faaliyetler iskelelerde yemek, iiişe ve sıhhi yardım olduğu gibi iskiin bölgelerinde tarım alet edeviitı ve maddi yardımlar olarak da yapılmıştır. Bu makalede mübadillere iskelelerde ve kamplarda yapılan yardımlarla ilgili faaliyetlere ışık tutmak amaçlanmıştır

Anahtar Kelimeler:

aid activities for turkish mubadiller in the change of turkish greek population
2006
Yazar:  
Özet:

the population exchange, which was accepted among turkey and yunanistan in the quantum conference, covered the migration of important number of people, during this migration, both countries have tried to implement the migration of the devils with at least damage and loss in this change, in order to help in turkey039de hilali ahmer and modesty, these activities were carried out as a food iiiche and sanitary aid in the scaffoldings, as well as agricultural instrument edeviit and financial aids in the areas of this article was intended to keep activities related to the fires in the camps and activities related to the camps

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.237
2023 Impact/Etki : 0.083
Tarih Araştırmaları Dergisi