Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Arap Dilinde Bir Çok Anlamlılık Türü:Ezdad
2010
Dergi:  
Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlk dönem İslamî kaynaklar ve bu kaynakları vücuda getiren âlimlerin sahip olduğu değer bilinen bir gerçektir. İbn Kuteybe ilk dönem âlimlerinden olma özelliğinin yanı sıra tefsir, hadis, kelâm, dil, edebiyat ve tarih alanında kaleme aldığı eserleriyle zamanının önemli meselelerine ışık tutmuş, değişik konulardaki istifham ve ihtilafları gidermeye çalışmıştır. Bu çerçevede İbn Kuteybe, dilsel kurallardan yoksun ve dinin asli kurallarına muhalif bir şekilde düşüncelerini Kur’ân üzerinden temellendirmeye çalışan bir takım gruplara karşı Te’vîlü Müşkili’l-Kur’ân adlı eserini kaleme almıştır. Bu çalışmada, İbn Kuteybe’nin bu ortamda, beyan sınırları dâhilinde te’vîl sisteminin yapısını şekillendirirken bu yapılanmada belâgat enstrümanlarını ne şekilde ürettiği ve kullandığı üzerinde durulacak ve ardından belâğat tarihindeki yerine işaret edilecektir

Anahtar Kelimeler:

a very meaningful genre in the arabic language
2010
Yazar:  
Özet:

the first term is a known fact that the islamic resources and those resources bring to the body are known for the fact that the ibn congregation is the first term lims, as well as the works that tefsir hadis received in the field of literature and history, has tried to remove the diverham and conflicts in different subjects that have kept light on the basis of this framework, deprived of the ibn blessed language rules, and that the dinin asli rules will be based on the fundamentalization of the instrument in such a manner, which will be used in the structure of the convection of this structure of the constitutional structure of the instrument, and the instrument

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 738
2023 Impact/Etki : 0.057
Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi