Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Futbol Kulüplerinin Elde Ettikleri Teşvik Priminin Vergilendirilmesi
2011
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Futbol kulüplerinin elde etmiş oldukları teşvik primi, 14 Nisan 2011 tarihinden önce suç kapsamında olmayıp spor faaliyetinin sonucu olarak ortaya çıktığından, futbol kulüplerinin bu gelirlerinin Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 4/1-j maddesi uyarınca muafiyet kapsamında olması, alınan teşvik priminin bir hizmetin karşılığı olduğundan KDV’ye tabi olması ve futbolculara dağıtılması durumunda da gelir vergisi stopajı yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Öte yandan, teşvik primi yoluyla müsabakanın sonucunun etkilenmesi 14 Nisan 2011 tarihinden sonra suç kapsamına alındığından ve bu tarihten sonra bu faaliyetlerden doğan gelirler suç geliri olacağından; teşvik priminden sağlanan gelirlerin Türk Ceza Kanunu’nun 55’inci maddesi hükmü gereği kazanç müsaderesine tabi tutulacağı, böylece bu gelirler üzerinden herhangi bir vergilendirme yapılmayacağı kanaatindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası