Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Covid-19 Pandemi Döneminde Hemşireliği Meslek Olarak Seçmek
2022
Dergi:  
Genel Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, öğrencilerin Covid-19 pandemi döneminde hemşirelik mesleğini tercih etmelerinde etkili olan faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Bu çalışma tanımlayıcı-ilişki arayıcı tasarım tipinde planlanmıştır. Örneklem grubunu bir vakıf üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıfında öğrenim gören ve araştırmaya gönüllü katılım sağlayan 262 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın verileri “Tanıtıcı Bilgi Formu” ve “Hemşirelikte Meslek Seçimi Ölçeği” kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde frekans, ortalama, standart sapma, Kolmogorov-Smirnov, Mann-Whitney U ve Kruskal-Wallis testi kullanılmıştır. Bulgular: Araştırma katılımcılarının %57.3’ünün mesleğe olan kişisel ilgiden dolayı hemşireliği tercih ettiği, %85.1’inin kendisini hemşirelik mesleğine uygun bulduğu ve %67.6’sının kendisini hemşireliğe hazır hissettiği saptanmıştır. Öğrencilerin %74.4’ü hemşireliğin ilk tercihleri olduğunu ifade etmiştir. Araştırma sonucunda ölçeğin toplam puan ortalaması 45.82±6.73 bulunmuştur. Mesleki uygunluk ve yaşamsal nedenler alt boyut ölçek puan ortalamaları ise sırasıyla 32.90±5.49 ve 12.90±2.98 olarak saptanmıştır. Sonuç ve Öneriler: Öğrencilerin çoğunun hemşirelik mesleğini kişisel ilgi alanları doğrultusunda isteyerek seçtiği ve kendilerini mesleğe uygun buldukları saptanmıştır. Bu araştırma alanında, kapsamlı ve karşılaştırmalı çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Choosing Nursing As A Profession During The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to determine the factors that affect students’ choice of the nursing profession during the Covid-19 pandemic. Method: The study was planned in the correlational descriptive design type.The sample group consisted of 262 students who voluntarily participated and studied in the first year of the Nursing Department, Faculty of Health Sciences. The data were collected using the “Introductory Information Form” and the “Nursing Profession Choice Scale (NPCS)”. For analysis of the data; frequency, average, standard deviation, Kolmogorov-Smirnov, Mann-Whitney U and Kruskal-Wallis tests were used. Results: It was determined that 57.3% of the participants preferred nursing because of their personal interest in the profession, 85.1% found themselves suitable for the nursing profession and 67.6% felt ready for nursing. 74.4% of the students stated that nursing was their first choice. As a result of the research, the total score average of the scale was found to be 45.82 ± 6.73. Vocational suitability and life-related reasons sub-scale mean scores were determined as 32.90 ± 5.49 and 12.90 ± 2.98, respectively. Conclusions and Suggestions: It was determined that most of the students chose the nursing profession willingly with their personal interests and found themselves suitable for the profession. Comprehensive and comparative studies are needed in this research area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Genel Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Genel Sağlık Bilimleri Dergisi