User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 10
HZ.PEYGAMBER’İN AİLE HAYATINDA EŞLER ARASI İLETİŞİMİN TEMEL İLKELERİ
2015
Journal:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, hayatın her alanında iletişimin en önemli sorun haline gelmesi çağın ironisidir. İletişimsizlik, özellikle aile hayatında yalnızlık, huzursuzluk ve ayrılık gibi çok ciddi problemleri meydana getirmektedir. Toplumun temeli olan ailenin huzuru ise öncelikle eşler arasındaki sağlıklı ve kaliteli iletişime bağlıdır. Modern hayatımızda evlilik sorunlarının çoğu iletişimdeki olumsuzluktan ve beceriksizlikten kaynaklanmaktadır. Aile içi iletişimin sorunları, nedenleri ve çözüm yolları meselesi, günümüz insanının en önemli gündemi olmuştur. Araştırmada aile içi iletişim sorunlarına bir çözüm denemesi olarak, Kur’an’da inananlara “üsve-i hasene” “en güzel örnek” olarak takdim edilen Allah Rasûlü’nün aile hayatındaki eşler arası iletişim algısı, anlayışı ve süreci O’nun söz ve uygulamalarından örneklerle tespit edilmiştir. Hz. Peygamber’in huzurlu bir aile için eşler arası iletişimde ortaya koyduğu evrensel ilkeler açıklanmıştır. Hz. Peygamber’in aile hayatında olumlu ve kaliteli iletişimin tüm unsurlarını kullandığı, yüce ahlakı ve hayatıyla “huzurlu aile” ve “mutlu evlilik” konusunda Müslümanlara örnek olduğu, çağımızın iletişimsizlik sorununa çözümler sunduğu anlaşılmıştır

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 555
Cite : 3.766
2023 Impact : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi