Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
CANCER STEM CELL BIOLOGY
2019
Dergi:  
Trakya University Journal of Natural Sciences
Yazar:  
Özet:

Kanser tüm dünyadaki ölümlerin en önde gelen sebebi olma yolunda ilerlemektedir. Kansere karşı daha etkili tedavi seçenekleri geliştirmek için tümör gelişimi ve yayılmasının çok daha iyi anlaşılması gerekmektedir. Konuyla ilgili bilgilerimiz arttıkça kanserin çok karmaşık bir hastalık olduğu ve bu karmaşıklığın kısmen aynı tümör kitlesinde dahi görülebilen yüksek heterojenlik düzeyine bağlı olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, farklı hiyerarşilere yol açan tümör hücreleri arasındaki karmaşık düzenleme ve etkileşimlerin açıklığa kavuşturulması için artan bir ihtiyaç söz konusudur. Tümör başlatan ve kendini yenileyen kök hücre kavramları, monoklonal tümör gelişiminde görülen çok sayıdaki neslin ortaya çıkışını açıklamak için uzun zamandan beri ileri sürülmektedirler. Artık günümüzde çoğu kanser tipinde bulunan kanser kök hücrelerinin tümör gelişimi ve yayılmasında çok sayıda rolleri olduğu bilinmektedir. Kanser kök hücrelerinin sahip oldukları pek çok ilginç özellikleri, tümör hücresi plastisitesi, epitemezenkimal dönüşüm ve kemoterapi direncindeki rollerinin açıklığa kavuşturulması ve yeni tedavi stratejilerinin geliştirilmesi için daha da ilgi çekmektedir. Bu çalışmada kanser kök hücresi biyolojisi ile ilgili bildiklerimizde yaşanan gelişmeleri ortaya koyabilmek için yapılan son çalışmalar özetlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trakya University Journal of Natural Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 200
2023 Impact/Etki : 0.273
Trakya University Journal of Natural Sciences