Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Use of Ventriculoperitoneal Shunt Reservoir as an Alternative to Lumbar Puncture, Case Series
2023
Dergi:  
Black Sea Journal of Health Science
Yazar:  
Özet:

Hydrocephalus is a common neurological disorder in both childhood and adulthood. Non-communicating hydrocephalus may occur due to obstruction of the cerebrospinal fluid (CSF) flow pathways by structural anomalies such as tumors, infections, adhesions, and developmental defects while communicating hydrocephalus might develop due to CSF absorption disorders or excess production. In symptomatic cases, treatment is divided into two approaches as medical and surgical. The most commonly used method in surgical treatment is the ventriculoperitoneal (VP) shunt system. The VP shunt system can have numerous advantages and complications and is expected to yield continuous and long-term solutions. One of its advantages is that CSF samples can be taken from the reservoir located on it. In cases suspected of intracranial infection but for whom Lumbar puncture (LP) cannot be performed, the shunt reservoir in the patient provides sufficient opportunity for CSF retrieval.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Black Sea Journal of Health Science

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 60
Black Sea Journal of Health Science