Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 8
Destinasyon Çekicilik Unsuru Olarak Gastronomi Müzeleri: Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi Örneği
2019
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gastronomi müzeleri kültürlerin yiyecek içecek alışkanlıklarının kaydedilmesini sağlayarak bu tür kültürel değerlerin korunmasını gelecek nesillere aktarılmasını ve devamlılığını sağlamaktadır. Yiyeceklerin tarihçesi, üretimi, hazırlanması ile sunumu ve bu aşamasında kullanılan araç gereçler ile ilgili bilgiler sunan gastronomi müzeleri bölgedeki turizm faaliyetlerinde sağladığı katkılar açısından önemli bir konuma sahiptir. Bu çalışmada önemli bir çekicilik unsuru olan 2012 yılında hizmete açılan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi’nin turizmde çekicilik unsuru olarak kullanılması ve bölgenin turizm faaliyetlerine katkısı incelenmiştir. Araştırma örnek olay incelemesi şeklinde yürütülmektedir. Zeytinyağı müzesi ile ilgili detaylı betimlemeler yapabilmek için,  gözlem ve çalışanların görüşleri derlenerek somut olmayan kültürel miras kavramı kapsamında, gastronomi müzelerinin yeri ve önemi açısından değerlendirilmeye çalışılmaktadır. Sonuç olarak gastronomi müzelerinin başarılı örneklerinden biri olan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi’nin Kuşadası’ndaki turizm faaliyetlerine bir canlılık ve farklılık kazandırdığı yıldan yıla buraya gelen turist sayısındaki artış ile ispatlanmaktadır. Aynı zamanda bu müze bir çekicilik unsuru olarak turistlerin haz duygularına hitap etmekte ve destinasyonun tercih edilebilirliğini ve gastronomik kimliğini güçlendirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Gastronomy Museums as a Destination Attraction: Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum
2019
Yazar:  
Özet:

Gastronomy museums ensure that the conservation of these cultural values is transferred to and continued to future generations by enabling the recording of the food and drink habits of cultures. Gastronomy museums that provide information about the history, production, preparation and presentation of foods and the vehicles used at this stage have an important position in terms of their contribution to tourism activities in the region. The study has studied the use of the Oleatrium Olive and Olive Oil Historical Museum, which was an important attraction element in 2012, as an attraction element in tourism and its contribution to tourism activities in the region. The study is conducted in the form of an example study of the event. To be able to make detailed descriptions about the Olive Oil Museum, the observation and staff’s opinions are gathered in the framework of the concept of non-specific cultural heritage, it is attempted to be assessed in terms of the location and importance of the gastronomic museums. As a result, one of the successful examples of gastronomy museums, the Oleatrium Olive and Olive Oil Historical Museum is proven by the increase in the number of tourists arriving here from the year to the year, which has given a vitality and diversity to tourist activities in Kuşadası. At the same time, this museum addresses the pleasant feelings of tourists as an attraction element and strengthens the preferability and gastronomic identity of the destination.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 2.844
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi