Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Floristic Features of Rangelands of Çankırı Province
2015
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Çankırı’da yapılan 41 adet mera vejetasyon etüdüne dayalı olarak il meralarının floristik özellikleriincelenmiştir. Vejetasyon etüdü tekerlek-nokta yöntemiyle yapılmıştır. Çalışma sonucunda 46 familya ve 187 cins içinde 327 adet tür tespit edilmiştir. Bu türlerin 38 tanesi buğdaygil, 56 tanesi baklagil, 47 tanesi papatyagil ve 141 tanesi de diğer familyalara aittir. Bitkiyle kaplı alan içerisinde buğdaygil, baklagil ve diğer familyaya ait türler sırayla %36.3, %12.8 ve %50.9 oranlarında bulunmaktadırlar. Yine meralarda en sık rastlanan familyalar sırasıyla Poaceae  (3880), Lamiaceae (1676), Fabaceae (1367) ve Asteraceae (802)’dir. En yüksek örtüşe sahip 20 türün 10’u Poaceae, 1’i Fabaceae ve 9’u diğer familyalardandır. Meralardaki örnekleme başına ortalama tür sayısı 31.4 (standart sapma=8)’tür. Meralarda en çok rastlanan cinsler Astragalus (19), Trifolium (7), Centaurea (7), Alyssum (7), Trigonella (5), Ranunculus (5) ve Medicago (5)’dur. Çankırı ilinin zengin flora yapısı mera alanlarının ıslahında kullanılabilecek yem bitkilerini içeren önemli bir bitki gen kaynağı olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Floristic Features of Rangelands of Çankırı Province
2015
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

In this study, the floristic characteristics of the province of Mera are reflected on the basis of 41 mera vegetation edges made in Chankırı. Vegetation is made by wheel-nock method. The study found 327 species in 46 families and 187 species. 38 of these species belong to grain, 56 of them baklagil, 47 of them papatyagil and 141 of them belong to other families. In the area covered by the plant, grapefruit, baklagil and other species belong to the family are respectively 36.3%, 12.8%, and 50.9%. The most frequently found families are Poaceae (3880), Lamiaceae (1676), Fabaceae (1367) and Asteraceae (802) respectively. 10 of the 20 species with the highest coverage are Poaceae, 1 is Fabaceae and 9 are from other families. The average number of species per sample is 31. It is 4 (standard deviation = 8. The most common species are Astragalus (19), Trifolium (7), Centaurea (7), Alyssum (7), Trigonella (5), Ranunculus (5) and Medicago (5). The rich flora structure of the Chankri province has been identified as an important plant gene source that contains food plants that can be used in the moisture of the mer area.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Biotech Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.243
Biotech Studies