Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 3
SİKKELER IŞIĞINDA KYZİKOS’UN HOMONOIA ANLAŞMALARI
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Homonoia, Yunancada his, fikir birliği, anlaşma-uyum anlamlarına gelmektedir. Homonoia kavramı aile içi ve fertlerin uyumu için kullanılmış, daha sonra kentlerin uyumunu da temsil etmiştir. Kentler arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde homonoia anlaşmaları önemli bir rol oynamıştır. Homonoia anlaşmalarının amaçları arasında sınır anlaşmazlıkları, ticari ve dini konular, etnik kökenler ile ortak kutlanan festivaller gibi konular yer almaktadır. Günümüze homonoia anlaşmalarından hiç biri ulaşmamıştır. Bu anlaşmaların izleri, üzerinde kentlerin ethnikonu ile OMONOIA lejantının yer aldığı ortak basılmış sikkelerden takip edilebilmektedir. Bu tarz sikke basma geleneği Küçük Asya kentlerine özgüdür. Kyzikos’un Küçükasya’nın önde gelen kentleri olan Ephesos, Smyrna, Propontis ve Hierapolis ile birlikte bastığı homonoia sikkeleri bulunmaktadır. Kyzikos homonoia sikkeleri birkaç istisna dışında homonoia sikkelerinin genel özelliklerini taşımaktadırlar. Homonoia sikkeleri üzerinde Kyzikos’u kentin koruyucu tanrıçaları Demeter/Kore, kurucu kral Kyzikos, kent Tykhe’si ve tokalaşan el figürleri temsil etmektedir. Kyzikos homonoia anlaşmalarının ana nedenlerinden biri kentin her yönden gelen yollara ve önemli bir limana sahip olmasıdır. Bu çalışma ile homonoia sikkelerinin genel değerlendirmesi yapılarak, Kyzikos homonoia sikkeleri araştırılacaktır. Böylelikle sınırlı sayıda Türkçe kaynağın olduğu alana katkı sağlanacaktır. Kyzikos’un gerçekleştirdiği homonoia anlaşmalarının nedenleri antik ve modern kaynaklar yardımıyla ortaya koyulmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The HOMONOIA Agreements of KYZIKOS in Cycles
2023
Yazar:  
Özet:

Homonoia in Greek means sense, unity, agreement. The concept of homonoia was used for the harmony of family and peoples, and later also represented the harmony of cities. The homonoia agreements played an important role in the resolution of disputes between cities. The objectives of the Homonoia agreements include issues such as border disputes, commercial and religious issues, festivals celebrated jointly with ethnic origins. No one has reached a homonous agreement to date. The traces of these agreements can be followed by the common printed cycles on which the ethnic of cities and the OMONOIA legacy are located. This type of cyclic printing tradition is unique to the small Asian cities. There are the homonous cycles that Kyzikos has struck along with Ephesos, Smyrna, Propontis and Hierapolis, the leading cities of Little Asia. Kyzikos homonoia cycles carry the general characteristics of homonoia cycles, with a few exceptions. On the Homonoia scales Kyzikos represents the city's protective goddesses Demeter/Korean, the founding king Kyzikos, the city's Tykhe and the scattered hand figures. One of the main reasons for the Kyzikos homonoia agreements is that the city has roads that come from all directions and an important port. With this study, a general assessment of homonoia cycles will be conducted, Kyzikos homonoia cycles will be studied. This means that there will be a limited number of Turkish resources. The reasons for the homonoia agreements by Kyzikos will be attempted to be revealed with the help of ancient and modern sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research