Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
İlk Trimester Maternal Serum PAPP-A, Serbest Β-Hcg Değerleri ve Hematolojik Parametrelerin Preeklampsi ile İlişkisi.
2014
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Objectives: The aim of this study was to investigate relationship between pregnancy associated plasma protein A (PAPP-A), free beta-human chorionic gonadotropin (fβ-hCG) and haematological parameters and preeclampsia.Material and Methods: Twenty-six pregnant women with preeclampsia and 26 pregnant women as control who had similar obstetrical features and gave birth between January 2011 and December 2012 at a university hospital were included to the study. PAPP-A, fβ-hCG, haemoglobin levels and platelet counts were compared between the two groups. Results: The PAPP-A value in preeclampsia group was lower than control (1.4±0.7 vs. 0.9±0.3 MoM) (p<0.05). There was no significant difference between the two groups for fß-hCG value. Haemoglobin levels and platelet counts were found lower in preeclampsia group when compared control group (p<0.05). Conclusion: First trimester maternal serum low PAPP-A value is an important risk factor for preeclampsia

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.064
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi