Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 3
Teaching Geometry through Augmented Reality Activities Using Three-Dimensional Modelling
2021
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ortaokul yedinci sınıf matematik dersinde üç boyutlu modelleme yazılımı ile tasarlanıp geliştirilen artırılmış gerçeklik etkinliklerinin, öğrencilerin uzamsal yeteneklerinin gelişimine bir etkisinin olup olmadığını belirlemek ve öğrencilerin artırılmış gerçeklik etkinlikleri ile ilgili görüşlerini ortaya koymaktır. Araştırma karma yöntemlerden açıklayıcı desene göre yürütülmüştür. Nicel bölümde, tek grup ön-test son-test deseni, nitel bölümde ise durum çalışması kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Türkiye’nin batısında bulunan bir şehirdeki bir ortaokulun yedinci sınıflarında öğrenim gören 53 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışma grubu uygun örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Araştırmada nicel veriler uzamsal yetenek testi kullanılarak toplanmıştır. Nitel veriler ise öğrencilerle yapılan yarı yapılandırılmış görüşmelerden elde edilmiştir. Nicel veriler analiz edilirken betimsel istatistikler ve ilişkili örneklemlerde t testi kullanılmıştır. Nitel veriler içerik analizi yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Uzamsal yetenek testinden elde edilen verilerin analizi sonucunda ön-test ile son-test arasında son-test lehine istatistiksel olarak anlamlı fark olduğu belirlenmiştir. Yapılan görüşmelerde öğrenciler, artırılmış gerçeklik etkinliklerinin yer aldığı matematik dersi hakkında olumlu görüşler ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.233
2023 Impact/Etki : 0.101
International Online Journal of Educational Sciences