Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 8
TİCARİ SOĞUTMA SİSTEMLERİNDE R22 AKIŞKANININ ALTERNATİFİ OLARAK R438A VE R417A AKIŞKANLARININ PERFORMANSININ İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, özellikle soğuk depoculukta ve iklimlendirme sistemlerinde oldukça yaygın olarak kullanılan R-22 soğutucu akışkanına alternatif olarak piyasaya sürülen ve ozon tabakasına dost olan, iki soğutucu akışkan R-417A ve R-438A termodinamik açıdan incelenmiştir. Yapılan çalışmada, R-22, R-417A ve R-438A soğutucu akışkanlarının performansları karşılaştırılmıştır. Her 3 soğutucu akışkan da değişken yük koşulları altında (-8°C, 0°C, -25°C ve -31°C) bilgisayar ortamında bir simülasyon ile gerçekleştirilmiştir. Farklı evaporasyon sıcaklıkları için, soğutucu akışkanların performansları termodinamiğin birinci ve ikinci kanunu kullanılarak değerlendirilmiş ve sistemlere ait performans katsayıları (STK ve ITK) hesaplanmıştır. Çalışmanın sonunda, R22 soğutucu akışkanına alternatif olarak geliştirilen R417A ve R438A akışkanlarından, R438A akışkanının daha yüksek STK ve ITK değerlerine sahip olduğu hesaplanmıştır. Ayrıca kondenser ve kompresör yükleri incelendiğinde yine R438A akışkanının, R417A akışkanına göre daha olumlu değerlerde olduğu gözlenmiştir.  Sonuç olarak incelen 3 akışkan için R22 akışkanına en iyi alternatifin R438A olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The performance of the R438A and R417A in commercial cooling systems as the alternative of the R22 discharge
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, the two cooling fluids R-417A and R-438A, which were marketed as an alternative to the R-22 cooling fluid, which was widely used in cold storage and air conditioning systems, were thermodynamic. In the study, the performance of the R-22, R-417A and R-438A cooling fluids was compared. Each of the three cooling fluids is performed by a simulation in a computer environment under variable load conditions (-8°C, 0°C, -25°C and -31°C). For different evaporation temperatures, the performance of cooling fluids is assessed using the first and second laws of thermodynamics and the performance ratings of the systems (STK and ITK) are calculated. At the end of the study, from the R417A and R438A fluids developed as an alternative to the R22 cooling fluid, the R438A fluid was calculated to have higher STK and ITK values. In addition, when the condenser and compressor loads were studied, it was observed that the R438A liquid was more positive than the R417A liquid.  The best alternative to the R22 fluid for the 3 tested fluids was found to be the R438A.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji