Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 42
 İndirme 11
Askeri Müdahaleler ve Avrupa Birliği – Birleşmiş Milletler İlişkileri
2013
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği’nin Birleşmiş Milletler içindeki gücü ve etkisi giderek büyümektedir. Diğer taraftan BM, AB askeri operasyonları için yetki ve meşruiyet vermektedir. Ancak barışa karşı tehdit durumunda BM’den yetki ve izin almak gerekli midir yoksa AB hiçbir BM kararı olmaksızın bir askeri operasyon düzenleyebilir mi? Bu konu AB acil müdahale güçlerinin yasal dayanağıyla ilgili tartışmalara yol açmaya devam etmektedir. Bu çalışmada AB’nin askeri dönüşümü açıklanırken, “acil bir durumda BM ve AB’nin nasıl bir yol izlediği” ele alınmaktadır. Ayrıca, AB operasyonlarının hangi kapsamda neye dayanarak yürütüldüğü ve Avrupa askeri reformları aracılığıyla, gelecekte AB’nin dünya politikasında hangi hedeflere ulaşmak istediği üzerinde durulacaktır. Bu çerçevede, BM operasyonlarının amacı ve kapsamı açıklanacak, AB ve BM operasyonlarının BM Şartı kapsamındaki genel ilkeleri ve bu operasyonların hukuki dayanağı analiz edilecektir

Anahtar Kelimeler:

Military Intervention and the European Union - United Nations Relations
2013
Yazar:  
Özet:

The power and influence of the European Union within the United Nations is increasing. On the other hand, the United Nations gives the EU authority and legitimacy for military operations. But is it necessary to obtain authority and permission from the United Nations in the event of a threat to peace, or can the EU conduct a military operation without any decision of the United Nations? This issue continues to lead to debate on the legal basis of the EU emergency intervention forces. This study explains the military transformation of the EU, discussing "which way the UN and the EU are following in an emergency situation." In addition, the focus will be on what scope the EU operations are based on and through European military reforms, what objectives the EU wants to in the world policy in the future. In this framework, the purpose and scope of the UN operations will be explained, the general principles of the EU and the UN operations under the UN Charter and the legal basis of these operations will be analyzed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 867
2023 Impact/Etki : 0.06
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi