Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 27
 İndirme 10
Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Boyu Öğrenme Eğilimi, Yeterlilik Algısı ve Sürekli Kaygı Durumları Arasında İlişki
2019
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlişkisel tarama modelinde gerçekleşen bu çalışma ile üniversite öğrencilerinin,  kendilerine ilişkin yeterlilik algıları ve sürekli kaygı durumlarının “yaşam boyu öğrenme eğilim”lerini yordayıp yordamadığını anlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın örneklemi, Türkiye’nin batısında bulunan devlet üniversitesinin çeşitli fakülte ve bölümlerinin ikinci ve dördüncü sınıflarında öğrenim görmekte olan 720 öğrenciden oluşmaktadır.  Çalışmanın verileri, “Yaşam Boyu Öğrenme Eğilimi Ölçeği”, “Yeterllik Algısı Ölçeği”, “Sürekli Kaygı Ölçeği” ile elde edilmiştir. Araştırmanın verileri, Pearson Korelasyon analizi ve çoklu doğrusal regresyon analizi ile çözümlenmiştir. Araştırmada kullanılan üç ayrı ölçme aracı ve bu araçların tüm alt boyutları arasında pozitif ve negatif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür. Öğrencilerin akademik ve sosyal yeterlikleri ile sürekli kaygı durumlarının,  yaşam boyu öğrenme eğilimini, anlamlı bir şekilde yordadığı görülmüştür. Yine araştırmanın katılımcılarının, “Öğrenmeye İstekliliği” %37 ve “Gelişime Açıklığı” ise %25 oranında açıkladığı anlaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

The relationship between the lifelong learning tendency of university students, the perception of competence and the constant anxiety situations
2019
Yazar:  
Özet:

This study, which takes place in the Relational Scanning Model, was carried out with the aim of understanding whether university students, their qualification perceptions and constant anxiety situations relating to them, can undermine their "life learning tendencies". The sample of the study consists of 720 students who are studying in the second and fourth classes of the various faculties and departments of the state university located in the west of Turkey.  The data of the study was obtained with the "Life Learning Tendence Scale", "Addity Perception Scale", "Continuous Anxiety Scale". The data of the study was analyzed through Pearson Correlation Analysis and Multi-Lineal Regression Analysis. The study found that there were three separate measurement tools and a meaningful positive and negative relationship between all the subdimensions of these tools. Students’ academic and social skills and constant anxiety have been shown to significantly influence their lifelong learning tendency. The researchers found that 37% of participants said “the desire to learn” and 25% said “the desire to progress”.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 160
Atıf : 2.126
2023 Impact/Etki : 0.474
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi