Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Üç Olgu Nedeniyle İntrüzyon Tedavisi
2012
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Dişin alveol kemiği içerisine doğru gömülmesi olarak tanımlanan intrüzyon yaralanmaları, lüksasyon yaralanmalarınınağır tipidir ve hem yumuşak hem de sert dokuların hasarı ile sonuçlanmaktadır. Bu durum tedavi yaklaşımını zorlaştırırken, travma sonrası ve tedaviyi takiben rastlanması muhtemel komplikasyonların önemini de arttırmaktadır. Kliniğimizde tedavi ettiğimiz üç farklı intrüzyon olgusu makalede sunulmuştur. Olgu Sunumu: Birinci olguda farklı bir klinikte intrüzyon tedavisi gören hastanın kliniğimizdeki teşhis ve geç tedavisi anlatılırken, ikinci olguda daimi diş intrüzyon, üçüncü olguda ise süt dişi intrüzyon olgularının teşhis ve tedavileri anlatılmıştır. Sonuç: Daimi ve süt dişlerinde görülen intrüzyon yaralanmalarında tedavi seçenekleri farklılık gösterirken, her olgu da kendi içerisinde tedavi farklılığı göstermektedir. Başarılı bir tedavi için detaylı radyografik ve klinik değerlendirmeler yapılmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Treatment of three causes
2012
Yazar:  
Özet:

Purpose: Intrusion injuries, defined as the right burial of the tooth into the alveol bone, are a type of luxury injuries, and result in damage to both soft and hard tissues. While this situation makes the treatment approach difficult, the discovery after trauma and after treatment also increases the importance of possible complications. Three different intrusion phenomena we treat in our clinic are presented in the article. The first case describes the diagnosis and late treatment of the patient in a different clinic, while the second case describes the diagnosis and treatment of the cases of permanent dental intrusion, and the third case describes the diagnosis and treatment of the cases of milk female intrusion. The result is that in permanent and milk teeth intrusion injuries the treatment options are different, while each phenomenon is different in its own treatment. Detailed radiographic and clinical assessments should be performed for successful treatment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences