Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Common Psychiatric Disorders in Pregnancy and Postpartum Period
2014
Dergi:  
Zeynep Kamil Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Psychiatric disorders are common at women during particularly their reproductive years, when compared to other life periods. It is believed that, pregnancy and postpartum period is not associated with increased incidence of any mental disorder, but the severity of the disorder. Accordingly, pregnancy and postpartum periods may be a time of increased susceptibility to psychiatric disorders such as anxiety disorder, depression, eating disorder and psychosis. Physiological changes in the body during pregnancy, changes in sexual interest and birth-related anxiety might contribute to mood changes. Besides, somatic complaints, depression and anxiety symptoms seen in pregnancy are frequently linked to pregnancy-related hormonal and physical changes and can be less commonly diagnosed by physicians, consequently therapies are being delayed. During the pregnancy or postpartum periods of women with a prior history of disease, there is an increased risk of exacerbation of these diseases. Additionally during these periods, the treatment of certain psychiatric disorders may change or the necessity of amendment in drug doses may arise.Because studies about the psychiatric disorders in this period have been done in recent years, clinicians have limited data about approaching to the individuals in this period. Given that the neglected therapy of these disorders results in severe impairment of the mother-baby relationship, it is clear that the issue should be approached with sensitivity. In this review, articles about common psychiatric disorders during pregnancy and postpartum period have been reviewed and suggestions to clinicians about identifying, interventionsand treatments of these disorders are being made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Zeynep Kamil Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 595
Atıf : 351
Zeynep Kamil Tıp Bülteni