Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 294
 İndirme 12
15 ve 16. Yüzyıllarda Sömürgecilik Hareketleri, Fiyat Devrimi ve Sömürgecilik İdeolojisi
2019
Dergi:  
Journal of History and Future
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 15. Yüzyılda Portekiz, ardından İspanya ve daha sonra İngiltere, Hollanda ve Fransa’da başlayan sömürgecilik hareketleri, sömürgecilik hareketlerinin Avrupa’nın yanı sıra Güney Amerika, Afrika’daki etkileri, fiyat devrimi, hastalık ve mikropların yayılması ile sömürgecilik ideolojisi ele alınmıştır. Sömürgecilik hareketlerinin Güney Amerika ve Afrika’da meydana getirdiği yıkım ile Batı dünyasının sömürgecilik hareketleri sonucu gelişimi ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu çalışmada doküman araştırması yapılmıştır. İlgili alan yazın taranmış ve tartışılmıştır. Sömürgecilik hareketleri sonucunda dünya egemenliği Doğu’dan Batı’ya geçti. Batı dünyası 16. yüzyılla birlikte ekonomik ve siyasi üstünlüğünü dünyaya kabul ettirmeye başladı. Bilimsel ve teknik üstünlüğüyle dünyaya büyük oranda egemen oldu. Portekiz ve İspanya 15. Yüzyılda Amerika, Afrika ve Asya kıtalarında ve okyanuslarda sömürge imparatorluklarını kurdular. Fiyat Devrimi’yle birlikte 1500-1650 yılları arasında birçok ürünün fiyatı beş kata kadar arttı. Güney Amerika’daki İspanyol Sömürge İmparatorluğu’ndan Avrupa’ya akan tonlarca gümüş, fiyat devriminin başlamasında en önemli etkendi. Öldürücü mikroplar bağışıklıkları olmayan Güney Amerika ve Afrika’daki yerli nüfusları çok büyük oranda azalttı. Bazı yerlerde de tamamen ortadan kaldırmıştır.

Anahtar Kelimeler:

15 and 16. Colonial Movements in the Centuries, Price Revolution and Colonial Ideology
2019
Yazar:  
Özet:

15 in this work. In the century, the colonial movements that began in Portugal, then Spain and then in Britain, the Netherlands and France, the effects of the colonial movements in Europe as well as in South America, Africa, the price revolution, the spread of diseases and microbes, and the colonial ideology were addressed. The destruction of the colonial movements in South America and Africa and the development of the western world's colonial movements have been attempted to reveal. Document research has been carried out in this study. This summer has been discussed and discussed. As a result of the colonial movements, the world domination passed from the east to the west. The Western world began to recognize its economic and political superiority to the world with the 16th century. With its scientific and technical superiority, he dominated the world largely. Spain and Portugal 15. In the century they established their colonial empires on the continents and oceans of America, Africa and Asia. With the price revolution, between 1500-1650 years, the price of many products increased to five times. The flow of tons of silver from the Spanish Colonial Empire in South America to Europe was the most significant in the beginning of the price revolution. Destroying microbes have greatly reduced indigenous populations in South America and Africa without immunities. In some places it has been completely eliminated.

Anahtar Kelimeler:

Colonial Movements In The 15th and 16th Centuries, Price Revolution and Colonialism Ideology
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the colonialist movements that started in Portugal in 15th century, then in Spain and then in England, Holland and France, the effects of colonialism movements in Europe as well as South America, Africa, price revolution, spread of diseases and microbes and the ideology of colonialism were discussed. The destruction of the colonialist movements in South America and Africa and the development of the Western world as a result of the colonialist movements have been tried to be revealed. In this study, document research was conducted. The relevant field is reviewed and discussed in the literature. As a result of the colonialist movements, world domination shifted from East to West. In the 16th century, the Western world began to impose its economic and political superiority to the world. He dominated the world to a great extent with his scientific and technical superiority. Portugal and Spain established colonial empires in the Americas, Africa and Asia in the 15th century. With the price revolution, the price of many products increased by five times between 1500 and 1650. Tons of silver flowing from the Spanish Colonial Empire in South America to Europe was the most important factor in the start of the price revolution. Killer microbes have drastically reduced indigenous populations in South America and Africa without immunity. In some places it has completely eliminated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of History and Future

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 437
Atıf : 586
2023 Impact/Etki : 0.068
Journal of History and Future