Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
SERBEST DİŞ HEKİMLERİNİN İMPLANT TEDAVİSİNE YAKLAŞIMLARI
2021
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Günümüzde diş eksikliklerinin telafisinde implant uygulamaları yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Bu çalışmanın amacı serbest diş hekimlerinin implant uygulamalarında kullandıkları teknikleri, yaptıkları planlamaları ve komplikasyonlarla karşılaştıklarında buldukları çözüm yollarını değerlendirmektir.   Gereç ve Yöntem:Bu çalışmada 125 uzman olmayan diş hekimine ulaşılmış ve implant uygulaması hakkında 28 sorudan oluşan anket uygulanmıştır. Planlama, diagnoz teknikleri, kullanılan ölçü tekniği ve materyalleri, kullandıkları implant markaları, karşılaştıkları komplikasyonlar, kullandıkları üst yapı malzemeleri sorgulanmıştır. Bulgular:Tam dişsizlik vakalarında sabit protezler %64, hareketli protezler %29 ve hibrit protezler %7 oranında tercih edilmektedir. Günde 1 paketten fazla sigara tüketen bireylerde, diabet hastalarında, gelişimini tamamlamamış bireylerde ve baş boyun bölgesinde radyoterapi gören bireylerde implant tedavisi tercih edilmemektedir. İmplant üstü sabit restorasyonlarda simante restorasyonlar vidalı sistemlere göre daha sık tercih edilmektedir. İmplant üstü restorasyonların ölçüsünün alınmasında hem açık hem de kapalı kaşık tekniklerinin kullanıldığı görülmüştür. Hekimlerin %76 oranında 8.5 mm ve daha uzun implantları tercih ettikleri ve %73 oranında çapı 3.7 ve 4.2 mm arasındaki implantları kullandıkları görülmüştür. Bu çalışmada en çok peri-implantitis komplikasyonu ile karşılaşıldığı gözlenmiştir. İmplant tedavisi uygulanan hastaların sıklıkla 6 ay- 1 yılda bir kontrole çağırıldığı görülmüştür.   Sonuç:Bu çalışmada hekimler vaka sınıflamasına göre farklı tedavi seçenekleri ve bu tedavi seçeneklerine göre de farklı materyaller seçtikleri görülmüştür. Anahtar Kelime: Anket, diş hekimi, implant.

Anahtar Kelimeler:

Implant Treatment Approaches Of General Dental Practitioners
2021
Yazar:  
Özet:

Background:Nowadays implant treatments are widely preferred in compensating tooth deficiencies. The aim of this study is to evaluate the technique, treatment plans and the solutions that has been used when there is a complication. Material and Method: In this study, 125 general dental practitionerswere reached and a questionnaire consisting of 28 questions about implant application was applied. Planning, diagnostic techniques, impression techniques and materials used, complications and the prosthetic materials they used were questioned. Results:Implant supported fixed prosthesis 64%, implant supported overdenture 29% and four implant supported hybrid prosthesis 7% are preferred in cases of edentulous patients. Participants were preferred 37.6% four implant supported fixed prosthesis, 19.1% six implant supported fixed prosthesis 29.8% 2 implant ball attachment and 13% 2implant locators for removable prosthetic treatment plan. Dentists prefer panoramic x-rays most often (35%) in the diagnosis and the treatment plan. For prosthetic restorations 71% of dentists prefer metal ceramic restorations whereas zirconia supported restorations are preferred by 26.7% of them. Cemented restorations are preferred more often than screw- retained restorations. It has been reported that only 14% dentists prefer to immediate implant loading after implant placement. Both open and closed tray impression techniques have been used. Peri-implantitis is one of the most common inflammatory complications in this study. Patients treated with implant therapy were often referred to control every 6 months- 1 year. Conclusion:In this study, dentists choose different treatment options according to case classification and different materials according to these treatment options. Keywords: Questionnaire, dentist, implant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 255
2023 Impact/Etki : 0.03
Selcuk Dental Journal