Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
İŞ YERİ NEZAKETSİZLİĞİNİN BİLGİ PAYLAŞMA TUTUMU VE İŞ ÇIKTILARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNDE ETİK İKLİMİN ARACI ROLÜ
2021
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı hemşirelerin iş yerinde karşılaştıkları nezaketsiz davranışların bilgi paylaşma tutumları, iş doyumları, işten ayrılma niyetleri ve performansları üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Ayrıca değişkenler arasındaki ilişkide etik iklimin aracı role sahip olup olmadığı da incelenmiştir. Araştırmanın evrenini Konya ili devlet, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan 507 hemşire oluşturmaktadır. Veriler anket formu ile toplanmış ve analizlerde SPSS ve AMOS paket programları kullanılmıştır. Araştırma da iş yeri nezaketsizliği ‘‘diğer hemşirelerden görülen nezaketsizlik’’, ‘‘amir/yöneticiden görülen nezaketsizlik’’, ‘‘doktorlardan görülen nezaketsizlik’’ ve ‘‘hasta/ hasta yakınlarından görülen nezaketsizlik’’ olmak üzere 4 boyutta incelenmiştir. Analizler sonucunda iş yeri nezaketsizliği boyutlarının bilgi paylaşma tutumu üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamıştır. Bununla birlikte, amir/yöneticiden ve doktorlardan görülen nezaketsizliğin iş doyumunu, işten ayrılma niyetini ve performansı etkilediği görülmüştür. Ayrıca iş yeri nezaketsizliği boyutlarının iş doyumu ve işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisinde etik iklim algısının aracılık (kısmı/tam) ettiği tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Workplace Incivility On Knowledge Sharing Attitudes and Job Outcomes: The Mediating Role Of Perceived Ethics Climate
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the effect of nurses' workplace incivility on knowledge sharing attitude, job satisfaction, turnover intention and performance. In addition, whether the ethical climate has a mediating role in this relationship has also been examined. The universe of the study consists of 507 nurses working in state, private and university hospitals in Konya. Data have been collected with a questionnaire form and SPSS and AMOS package programs have been used for analysis. In the research, workplace incivility has been examined in 4 dimensions as "incivility seen by other nurses", " incivility seen by supervisor / manager", " incivility seen by doctors" and " incivility seen by patients / their relatives". As a result of the analysis, the dimensions of workplace incivility do not affect the knowledge sharing attitude. However, it has been observed that the incivility of the supervisor / manager and the doctors affects job satisfaction, turnover intention and performance. In addition, it has been determined that the ethical climate perception mediated (partial / complete) in the effect of workplace incivility dimensions on job satisfaction and turnover intention.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.681
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute