Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Yakıt Hücreli Araçlarda Enerji Yönetim Stratejileri ve Optimizasyon Hedeflerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde enerji kullanımı çerçevesinde çevre kirliliği ön plana çıkmaktadır. Enerji kullanımı esnasında meydana gelen ve ekosisteme zarar veren bu kirlilikler, fosil yakıtların kullanımı oluşmaktadır. Çevre kirliliğinin sebepleri incelendiğinde; fosil yakıt kullanan içten yanmalı motorlu araçlardan kaynaklı emisyon gazlarının etkisinin önemli düzeyde olduğu görülmektedir. Bu nedenle, enerjinin verimli kullanımı ve çevresel faktörler dikkate alındığında yakıt hücreli elektrikli araçlar giderek yaygınlaşmaktadır. İçten yanmalı motorlu araçlar kadar hızlı ivmelenme beklentisinden dolayı bu araçlarda yakıt hücreleri batarya ve süperkapasitör ile birlikte kullanılmaktadır. Ancak bu araçlarda farklı güç kaynaklarının birlikte kullanımı ile karmaşık güç akışını yönetmek için enerji yönetim sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Enerji yönetimi stratejileri ise maksimum verim koşulları dikkate alınarak optimizasyon hedeflerine göre belirlenmektedir. Bu çalışmada, yakıt hücreli araçların farklı enerji yönetim stratejileri incelenmiş olup; enerji yönetim sistemleri belirlenen üç hedef açısından detaylı olarak değerlendirilmiştir. Yapılan çalışma sonucu elde edilen bulgular, enerji yönetim sistemleri ve optimizasyon çalışmalarını konu alan bilimsel ve sektörel faaliyetler için önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Energy Management Strategies and Optimization Targets In Fuel Cell Vehicles
2022
Yazar:  
Özet:

Today, environmental pollution comes to the fore in the framework of energy use. These pollutions, which occur during the use of energy and harm the ecosystem, are caused by the use of fossil fuels. When the causes of environmental pollution are examined; It is seen that the effect of emission gases originating from internal combustion engine vehicles using fossil fuels is at a significant level. For this reason, fuel cell electric vehicles are becoming increasingly common, considering the efficient use of energy and environmental factors. Due to the expectation of acceleration as fast as internal combustion engine vehicles, fuel cells are used with batteries and supercapacitors in these vehicles. However, energy management systems are needed to manage complex power flow with the use of different power sources together in these vehicles. Energy management strategies, on the other hand, are determined according to optimization targets, taking into account the maximum efficiency conditions. In this study, different energy management strategies of fuel cell vehicles have been examined; energy management systems were evaluated in detail in terms of three objectives. The findings obtained as a result of the study are important for scientific and sectoral activities on energy management systems and optimization studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.581
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi