Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Non-Klasik Konjenital Adrenal Hiperplazisi Olan Hastada Gebelik: Vaka Sunumu
2015
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Konjenital adrenal hiperplazi, steroid sentezi defekti ve hiperandrojenizmle seyreden bir klinik spektrumu ifade eder. Kortizol ve aldosteron sentezinin bozulması ve kaskadın androjen üretimine kayması kadınlarda infertilite ve virilizasyonla ilişkili klinik semptomlara neden olur. Sunacağımız vakada 41 yaşında, 21 hidroksilaz eksikliğine bağlı nonklasik konjenital adrenal hiperplazisi olan bir kadın hasta gebeliği boyunca takip edilmiş ve sağlıklı olarak doğumu gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Pregnancy in non-classic congenital adrenal hyperplasia: case presentation
2015
Yazar:  
Özet:

Congenital adrenal hyperplasia refers to a clinical spectrum seen with a steroid synthesis defect and hyperandrogenism. The deterioration of the cortisol and aldosterone synthesis and the shift of the cascade to androgen production causes clinical symptoms associated with infertility and virilization in women. In the case we will present, a 41 year old woman with non-classic congenital adrenal hyperplasia associated with 21 hydroxylase deficiency was followed throughout the pregnancy and healthy birth was carried out.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 524
Gazi Medical Journal