Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
Bolu Milletvekili Ahmet Zuhuri Danışman Ve Faaliyetleri
2022
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Ahmet Zuhuri Danışman, 14 Mayıs 1950 tarihinde yapılan genel seçimlerden sonra Bolu ilinden milletvekili olarak seçilmiştir. Uzun yıllar öğretmenlik ve yazarlık yapan aynı zamanda birçok eseri bulunan Ahmet Zuhuri Danışman, Meclis’te yaptığı çalışmalarda genel olarak Milli Eğitimin temel sorunlarından bahsetmiştir. Öğretmenlerin kıdem sorunun çözümü için uğraşmış, yükseköğrenimini sürdüren öğrencilere yardım yapılması konusunu Meclis’te gündeme getirmiştir. Uzun yıllar öğretmenlik mesleği ile uğraşması ve yazarlık yapması, Meclis konuşmalarında kendisini daha rahat bir şekilde ifade etmesini sağladığı gibi, aynı zamanda dinleyicilerin de dikkatli bir şekilde kendisini dinlemesinde etkili olmuştur. Çalışmalarında milletvekili olarak seçildiği Bolu ilini de unutmamış, Bolu’ya Çatalağzı’ndan elektrik verilmesi ile ilgili olarak arkadaşı ile birlikte bir teklif hazırlamıştır. Bu çalışmada 1950 seçimlerinden sonra iktidara gelen Demokrat Parti’nin (DP) Bolu Milletvekili Ahmet Zuhuri Danışman’ın faaliyetleri incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bolu Deputy Ahmet Zuhuri Danisman and His Activities
2022
Yazar:  
Özet:

Ahmet Zuhuri Danışman was elected as a deputy from the province of Bolu after the general elections held on 14 May 1950. Ahmet Zuhuri Danışman, who has worked as a teacher and director for many years and also has many labors, talked about the problems of National Education in general in his works in the Assembly. He worked for the solution of the seniority problem of teachers and brought the issue of helping students who continue their higher education to the agenda in the Assembly. Having continued as a teacher and writer for many years not only enabled him to express himself more comfortably in the speeches of the Assembly, but also helped the audience listen carefully. He also included the province of Bolu, where he was elected as a deputy, in his works, and prepared a proposal with his friend about giving electricity to Bolu from Çatalağzı. In this study, the activities of the Bolu Deputy of the Democratic Party (DP), Ahmet Zuhuri Danışman, who came into power after the 1950 elections, were examined.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.453
2023 Impact/Etki : 0.25
Gaziantep University Journal of Social Sciences