Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
NANOTEKNOLOJİNİN YENİLEBİLİR FİLMLERE UYGULANMASI
2023
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nanoteknoloji, yenilebilir filmlere spesifik işlevsellik kazandırması nedeniyle son yıllarda oldukça ilgi çekmektedir. Yenilebilir filmlerde sağladıkları antimikrobiyal etkilerin yanı sıra termal, mekanik ve gaz geçirgenliği gibi fiziksel özellikleri de geliştirmek amacıyla kullanılan nanoparçacıklar, birçok çalışmanın konusu olmuştur. Yenilebilir filmlerin üretiminde nanoteknolojik yöntemlerin kullanımı kapsamında nanoemülsiyonlar, nanokapsüller, nanolaminatlar, nanoteller ve polimer nanokompozitler gibi farklı yaklaşımlar uygulanabilmektedir. Nanoteknoloji kullanılarak üretilen yenilebilir filmler biyolojik olarak parçalanabilme ve çevre dostu olma özelliklerinden dolayı, geleneksel plastik bazlı gıda ambalajlarına kıyasla, ekolojik bir avantaj da sağlamaktadır. Nanoteknoloji kullanılarak geliştirilmiş yenilebilir filmler, gıda endüstrisinde pek çok avantajı beraberinde getiren yenilikçi bir yaklaşımdır. Bu yeni teknolojinin gıda sanayinde daha yaygın şekilde kullanılabilmesi için büyük ölçekli üretim yöntemlerine adapte edilmesi ihtiyacı bulunmaktadır. Bununla birlikte, kullanılan nanomateryallerin toksisitesi ve gıda güvenliği ile ilgili sorunlar yaratma potansiyelleri de ihmal edilmemeli ve detaylı olarak incelenmelidir. Bu derlemede, son yıllarda nanoteknolojinin yenilebilir filmlerde kullanımı hakkında detaylı bir araştırma yapılarak bu yeni teknolojinin avantaj ve dezavantajlarının yanı sıra gıdalardaki etkileri de özetlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Applying Of Nanotechnology To Edible Films
2023
Yazar:  
Özet:

In recent years, nanotechnological applications on edible films have a lot of interest since they bring specific and functional properties to the products in which they are used. Many studies have been conducted on nanoparticles, which are used to improve physical properties such as thermal, mechanical, and gas permeability, as well as the antimicrobial effects they provide in edible films. Within the scope of the use of nanotechnological methods for the production of edible films; different approaches can be applied such as nanoemulsions, nanocapsules, nanolaminates, nanowires and polymer nanocomposites. Edible films are produced using nanotechnology; due to their biodegradability and eco-friendly properties, also ensure an environmental advantage compared to traditional plastic-based food packaging. Edible films developed using nanotechnology is an innovative approach that has numerous advantages in the food industry. In order for this novel technology to be used more widely in the food industry, large-scale production solutions need to be adapted. Nevertheless, the toxicity of the nanomaterials used and their potential to cause food safety problems should not be neglected and should be thoroughly examined. In this review, a detailed examination of the use of nanotechnology in edible films in recent years has been conducted, and the advantages and disadvantages of this new technology as well as its effects on food systems have been summarized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.267
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi