Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
SÜREKLİ DENETİM VE DENETİMİN GELECEĞİNE BAKIŞ ÜZERİNE BIST-100 ŞİRKETLERİNDE BİR ARAŞTIRMA
2016
Dergi:  
Sayıştay Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojide meydana gelen gelişmeler, iş dünyası ve denetim uygulamalarını önemli derecede etkilemiştir. Gitgide daha fazla sayıda kuruluş, finansal raporlarını gerçek zamanlı ve bilgisayar ortamında tutmayı tercih etmektedir. Gerçek zamanlı muhasebe çağında ise denetim sonucunda birçok hata ya da hilenin, gerçekleştikten uzun süre sonra ortaya çıkması, geri dönüşü zor sonuçlara neden olmaktadır. Bu durumu önlemek için kullanılabilecek en iyi yollardan birisi, teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı sürekli denetimdir. Sürekli denetim, bağımsız denetçilere, belirlenen denetim konusunun temelini oluşturan olaylar, gerçekleştiği anda ya da kısa bir süre sonrasında, denetim raporlarını kullanarak yazılı güvence vermelerine olanak sağlayan bir yöntemdir.Bu çalışmanın amacı; sürekli denetim ve denetimin geleceği hakkında denetçilerin bakış açılarını sunmaktır. Bu amaçla, öncelikle sürekli denetim kavramı ve bu yaklaşımın ortaya çıkmasını sağlayan nedenlerden bahsedilmiştir. Ardından BIST-100 şirketlerinde sürekli denetim ve denetimin geleceği hakkında yapılan anket uygulaması sonuçları sunulmuştur Sonuç olarak denetçilerin sürekli denetime oldukça olumlu baktıkları ve denetimin gelecekte bu yönde gelişeceğini düşündükleri söylenebilir. Bununla birlikte denetçilerin, her ne kadar teknoloji denetimi etkin hale getirip kolaylaştırsa da yine sorumluluğun kendilerinde olacağını düşündükleri ifade edilebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sayıştay Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 5.212
Sayıştay Dergisi