Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
SURİYE KAYNAKLI GÖÇ EKSENİNDE TÜRK GÖÇ MEVZUATININ TARİHSEL AÇIDAN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye coğrafi konumu nedeniyle Doğudan Batıya olan göçün güzergahı üzerinde bulunmaktadır. Bu nedenle de tarihin çeşitli zamanlarında göç akınlarına maruz kalmış ve kalmaya da devam etmektedir. Göçün sürekliliği ve evrenselliği ayrıca Türkiye’nin coğrafi konumu konunun yasal düzlemde ve ayrıntılı olarak ele alınmasını gerekli kılmaktadır. Türkiye ilk göç akınını Yunanistan’la olan mübadele anlaşması sonrasında almıştır ve göç politikalarına ilişkin ilk mevzuat 1926 yılında düzenlenmiş ve yıllar içerisinde genişletilmiştir. Ancak göçün sürekliliği daha kapsamlı yasaların çıkarılmasını gerekli kılmıştır. Türkiye’nin Cenevre Anlaşması’nı imzalarken coğrafi sınırlama koyması uluslararası anlamda terim farklılıklarına neden olmuştur. 2005 yılında başlayan AB uyum süreci çerçevesinde dağınık halde bulunan mevzuatın toplanması ve sınır güvenliğinin sağlanması için çalışmalar başlamıştır. 2013 yılında Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun çıkarılmasına kadar Türkiye’nin göç politikaları kısaca dağınık ve yetersiz kalmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Turkish immigration in Syria is estimated from the date open
2019
Yazar:  
Özet:

Turkey is located on the migration route from the east to the west due to its geographical location. Therefore, in various times of history, immigration has been exposed to and continues to be. The continuity and universality of migration also requires that the issue of the geographical position of Turkey be addressed in a legal level and in detail. Turkey took its first immigration stream after the exchange agreement with Greece and the first legislation on immigration policies was adopted in 1926 and extended over the years. However, the continuity of immigration has made it necessary to adopt more comprehensive laws. The signing of the Geneva Agreement by Turkey has led to international differences in terms. In 2005, the EU began working on the drafting of the disseminated legislation and ensuring border security in the framework of the harmonisation process. Turkey’s immigration policies remained shortly disrupted and insufficient until the extension of the Foreigners and International Protection Act in 2013.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 7.858
2023 Impact/Etki : 0.305
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi