Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
Modifiye Bentall Prosedürlerinin Uzun Dönem Sonuçları
2020
Dergi:  
Koşuyolu Heart Journal
Yazar:  
Özet:

Giriş: Bu retrospektif çalışmanın amacı, aort kökü hastalığı olan hastalarda Bentall prosedürleri çeşitli modifikasyonlarının kısa ve uzun dönem sonuçlarını araştırmaktır. Hastalar ve Yöntem: 1995-2014 yılları arasında 149 hastaya kompozit kapak-tup grefti ile proksimal aort kökü replasmanı yapıldı. Bentall prosedürü ve modifikasyonları (Cabrol prosedürü ve Hemi-inklüzyon) kısa ve uzun dönem sonuçları açısından değerlendirildi. Eşlik eden prosedürler, ark tamiri veya kapak koruyucu prosedürleri olan hastalar çalışma dışı bırakıldı. Bulgular: Hastaların 64’ü dahil edilme kriterlerini karşılamıştır (Buton Bentall grubunda 20 hasta, Hemi-inklüzyon Bentall grubunda 32 hasta, Cabrol grubunda 12 hasta). Preoperatif demografik veriler tüm gruplarda benzer bulunmuştur. Hemi-inklüzyon tekniği, daha az intraoperatif kan kaybı ve transfüzyon gereksinimi, kısa kardiyopulmoner bypass ve daha iyi hastane içi mortalite gibi kısa dönem sonuçlarla sonuçlanmıştır (p< 0.05). Uzun dönemli tüm nedenlere bağlı mortalite oranları açısından gruplar arasında fark bulunmamıştır (p> 0.05). Sonuç: Hemi-inklüzyon Bentall tekniği, daha iyi hemostatik özellikler ve daha az hastane içi mortalite oranları nedeniyle çeşitli aort kökü hastalıkları için güvenli bir alternatif yaklaşım olarak kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Long-term Outcomes Of Modified Bentall Procedure
2020
Yazar:  
Özet:

Introduction: The aim of this study is to compare various modifications of Bentall procedure for early complications and long-term follow-up results. Patients and Methods: One hundred forty-nine patients underwent proximal aortic root replacement with composite valve-conduit graft between 1995 and 2014. Bentall procedure and its modifications (Cabrol procedure and hemi-inclusion) were evaluated for short- and long-term outcomes. Patients with concomitant procedures, arch repair, or valve-sparing procedures were excluded from the study. Results: In this study, 64 patients have met the inclusion criteria: 20 patients were included in the button Bentall group, 32 patients in the hemi-inclusion Bentall group, and 12 patients in the Cabrol group. Preoperative patient demographics were similar in all groups. The hemi-inclusion technique had better early outcomes, including less intraoperative blood transfusion, short cardiopulmonary bypass, and better in-hospital mortality rates (p< 0.05). However, the long-term all-cause mortality rates did not differ between the groups (p> 0.05). Conclusion: The hemi-inclusion Bentall technique might be used as a safe alternative approach for various aortic root diseases due to better hemostatic properties and lesser in-hospital mortality rates.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Koşuyolu Heart Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 578
Atıf : 170
Koşuyolu Heart Journal