Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
OLASILIK KİPLİĞİNİN ESKİ ANADOLU TÜRKÇESİNDEKİ GÖRÜNÜMÜ
2016
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Özet:

Anlam bilimde bilgi kipliğinin alt ifade alanlarından biri olan olasılık kavramı, konuşurun bilgiye duyduğu güveni yansıtan ifade alanıdır. Konuşur, anlatmak istediği durumlar ile ilgili bilgisi kesin olmadığında önermelerini olasılık kipliğinden yararlanarak sunar. Bunu yaparken de iki olası dünya yaratır. Önermede yer alan olasılıkların, gerçekleşme ihtimali aynı olabileceği gibi, olasılıklardan birinin gerçekleşme oranı daha yüksek olabilir. Kimi durumlarda ise önermede yer alan kuvvetlendirici unsurlar eylemin/durumun olmama olasılığını ortadan kaldırır. Konuşur bu kesinliği, zorunluluğu ifade etmesi gerektiğinde, olayın gerçekleşmesine engel olan koşulların ortadan kaldırılması hâlinde dile getirir. Bu çalışmada olasılık kipliği morfoloji, söz dizimi ve söylem açısından değerlendirilmiştir. Kiplik işaretleyicilerinin belirlenmesinin yanı sıra geçişlerinin de ortaya çıkarılması için art zamanlı bir yöntem izlenmiş ve örneklem Eski Anadolu Türkçesi metinleri aracılığıyla oluşturulmuştur. Olasılık kipliği işaretleyicileri, Muhtemellik, Mümkünlük ve Kesinlik olarak üç başlıkta değerlendirilerek kendi içinde sözlüksel, söz dizimsel ve söyleme dayalı olarak tasnif edilmiş elde edilen verilerin Türkiye Türkçesi ile mukayesesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

the possibility of the appearance of kip in the old anadolu species
2016
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Özet:

meaning science is the expression area that reflects the confidence that the concept of the possibility that one of the sub-express areas of knowledge of science talks about what they want to talk about, when it is uncertain, the possibility to suggest that when doing this, it creates two possible worlds, as the probability of the possibilities that the emergence of one can be higher, and the forceful elements involved in the proposal eliminate the possibility of being047durum, and this sensitivity is necessary to express the necessity, eliminating the conditions that are possible in terms of the change of such a number of expressions, and the possibility of such a number of expressions in terms of expression, as the possible expression, and the possible expression, and the possible expression, and the possibility of such a number of such a number of expression, in terms of expression, and the possible expression, in terms of such a number of expression, in terms of the change in terms of the change in terms of such a number of expression, and the possible expression, and expression, and the possible expression, and expression, and the possible expression, and the possible expression, and the change in terms of such a number of expression, in terms of expression, and the possible expression, and the

Anahtar Kelimeler:

0
2016
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Gazi Türkiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 575
Atıf : 1.071
2023 Impact/Etki : 0.03
Gazi Türkiyat