Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Biküspid Aort Kapağı İle İlişkili Lezyonlar ve Komplikasyonlar
2020
Dergi:  
Pediatric Practice and Research
Yazar:  
Özet:

Biküspid aort kapağı (BAK) en sık görülen doğumsal kardiyovasküler malformasyondur. Görülme sıklığı tüm popülasyonda %0,5-2’dir. Erkeklerde kızlardan 3 kat daha fazla görülür. Biküspit aort kapağı, aort kapağının üç yaprakçık yerine iki yaprakçık yapısına sahip olması olarak tanımlanabilir. Biküspit aort kapağı olan hastaların 1.derece aile yakınlarında görülme sıklığı %10 olup ailesel geçiş bildirilmiştir. Aort kapak işlev bozukluğu, infektif endokardit, aort genişlemesi, aort anevrizması ve aort diseksiyonunu içeren ciddi potansiyel komplikasyonlara eşlik ettiğinden BAK klinik olarak önemli bir durumdur. BAK olan bireylerin tespit edilmesi ile gelişebilecek olan önemli komplikasyonlar önlenebilir ve yapılabilecek olan girişimlerin zamanlamasına karar verilebilir. Bu derlemede BAK’ın tanımı, klinik olarak önemi ve en sık eşlik eden komplikasyonları sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Lesions and Complications Related to Aort Cover
2020
Yazar:  
Özet:

Bicuspid aort cover (BAK) is a common parental cardiovascular malformation. The frequency of viewing is 0.5-2% in the entire population. The number of men is three times higher than the number of girls. The aort covers of the aort can be defined as the aort covers have two leaf structures instead of three leafs. Patients with aortal cover of a bicycletis have a rate of 10 per cent near the 1st degree family and family transition has been. Aort cover disorder is a clinically important condition because it is accompanied by serious potential complications, including infectious endocarditis, aort extension, aort aneurysm and aort dysection. Identification of individuals with ADHD can prevent significant complications that can develop and determine the timing of the initiatives that can be made. In this collection, the definition of BAK is presented with clinically important complications accompanied.

Anahtar Kelimeler:

Lesions and Complications Associated With Bicuspid Aortic Valve
2020
Yazar:  
Özet:

Bicuspid aortic valve (BAV) is the most common congenital cardiovascular malformation. Its incidence is 0,5-2% in the whole population. It is 3 times more common in boys than girls. Bicuspid aortic valve can be defined as the aortic valve having two leaflets instead of three. The prevalence of patients with bicuspid aortic valve in first degree family relatives is 10% and familial transmission has been reported. BAV is a clinically important condition as it accompanies serious potential complications including aortic valve dysfunction, infective endocarditis, aortic dilation, aortic aneurysm, and aortic dissection. By identifying individuals with BAV, important complications that may develop can be prevented and the timing of the interventions that can be performed can be decided. In this review, the definition of BAV, its clinical importance and the most common accompanying complications were presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pediatric Practice and Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 295
Atıf : 96
Pediatric Practice and Research