Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Patterns of taxonomic diversity among terrestrial isopods
2015
Dergi:  
ZooKeys
Yazar:  
Özet:

The publication of the world catalog of terrestrial isopods some ten years ago by Schmalfuss has facilitated research on isopod diversity patterns at a global scale. Furthermore, even though we still lack a comprehensive and robust phylogeny of Oniscidea, we do have some useful approaches to phylogenetic relationships among major clades which can offer additional insights into isopod evolutionary dynamics. Taxonomic diversity is one of many approaches to biodiversity and, despite its sensitiveness to biases in taxonomic practice, has proved useful in exploring diversification dynamics of various taxa. In the present work, we attempt an analysis of taxonomic diversity patterns among Oniscidea based on an updated world list of species containing 3,710 species belonging to 527 genera and 37 families (data till April 2014). The analysis explores species diversity at the genus and family level, as well as the relationships between species per genera, species per families, and genera per families. In addition, we consider the structure of isopod taxonomic system under the fractal perspective that has been proposed as a measure of a taxon’s diversification. Finally, we check whether there is any phylogenetic signal behind taxonomic diversity patterns. The results can be useful in a more detailed elaboration of Oniscidea systematics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












ZooKeys

Dergi Türü :   Uluslararası

ZooKeys