Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Çocuklarda Ambliyopi ve Ülkemizdeki Görme Tarama Programı
2017
Dergi:  
Ortadoğu Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göz problemleri çocukluk çağındasık rastlanan dördüncü sağlık problemidir ve göz taramaları bu durumu ortaya çıkarmak için başvurulanhayati yöntemdir. Retinal anormallikler, katarakt, glokom, göz kaslarındaki dengesizlikler, oküler ortamdaki opasiteler ve oküler belirti veren bazı sistemik hastalıklar dikkatli bir muayene ile rahatlıkla ortaya konabilir. Çocukluktaki ambliyopi (göz tembelliği), şaşılık ve kırma kusurları gibi çok önemli patolojilerin erken tanı ve tedavisi ile çocuğun görsel potansiyelini maksimize (en iyi düzeye çıkarmak) etmek olasıdır. Bu problemler okulda yetersiz bir performanstan,  körlükle sonuçlanabilecek bir çocukluk çağı yaşanmasına kadar geniş bir yelpazede görülebilir. Ambliyopi bir çok göz patolojisinin sonucu olarak ortaya çıkabilen tedavi edilmediğinde kalıcı görme kaybıyla sonuçlanan sonuçlanabilen ciddi bir hastalıktır. Ambliyopi, 45 yaş altındaki kişilerde görme azlığına yol açan tüm travmalar ve diğer oküler hastalıklardan daha önde yer almaktadır. Ambliyopinin toplumda görülme sıklığı %1 ile %3.2 arasında değişmektedir. Bu çalışmanın amacı oldukça sık görülen, toplum sağlığını yakından ilgilendiren, zamanında gerekli müdahale ile tedavi edilebilen göz tembelliği hastalığının önemini vurgulamak ve ülkemizde daha önceden rutinde mevcut olmayan, yakın zamanda başlatılan ulusal göz tarama programıyla ilgili bilgi vermektir.

Anahtar Kelimeler:

Children's Ambliopia and Vision Screening Program in Our Country
2017
Yazar:  
Özet:

Eye problems are the fourth health problem found in childhood and eye scans are the application method to reveal this condition. Retinal abnormalities, cataracts, glucomes, imbalances in the eye muscles, obsessions in the ocular environment and some systemic diseases that sign the ocular can be easily detected with a careful examination. It is possible to maximize the visual potential of the child with the early diagnosis and treatment of very important pathologies, such as ambliopia (eye debility), confusion and breakdown defects. These problems can be seen in a wide range, from inadequate performance at school, to a childhood experience that can result in blindness. Ambliopia is a serious disease that can result in permanent vision loss when it is not treated as a result of many eye pathologies. Ambliopia is above all trauma and other ocular diseases that lead to vision deficiency in people under the age of 45. The frequency of ambliopia in society ranges from 1% to 3.2%. The aim of this study is to emphasize the importance of the very common, closely concerned public health, that can be treated in time with the necessary intervention, and to provide information about the national eye screening program that has not previously been available in our country, which has recently been launched.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ortadoğu Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 312
Atıf : 165
Ortadoğu Tıp Dergisi