User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 10
Ondokuz Mayıs üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde Son İki Yılda Yayımlanan Makalelerin Atıflar Yönünden İncelenmesi
2005
Journal:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Bu çalışmanın amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde son iki yılda yayımlanan makaleleri atıflar yönünden incelemektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmamızda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde 2003 ve 2004 yıllarında yayımlanan 2 cilt, 6 sayıda yer alan tüm makaleler incelenmiştir. Makalelerin türleri, kullanılan kaynak sayıları, bu kaynakların ulusal ve uluslararası kaynak olma özellikleri ve makalelerin hangi üniversitelerden geldiği tanımlayıcı istatistik yöntemi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Dergimizin son iki yıldaki sayıları incelendiğinde (2003 ve 2004) 31 araştırma makalesi, 13 olgu sunumu ve 12 derleme yayımlanmıştır. Toplam 56 makalede 1317 adet kaynağa atıf yapılmıştır. Bunların 1211 (%91.95) tanesi uluslararası kaynaklar iken sadece 106 (%8.05) tanesi ulusal kaynaklardır. Bu makalelerin 18 tanesinde Türkçe kaynağa atıfta bulunulmamıştır. 38 makalede atıfta bulunulan 106 Türkçe kaynağın 31 (%29.25) tanesi Kitap, 69(65.09) tanesi Süreli Yayın, 5 (%4.72) tanesi Tez ve 1 (%0.94) tanesi Kongre Sunumudur. Sonuç: Dergimizde yayımlanan makaleler belirli birkaç üniversitede yapılan çalışmaları içermektedir. Nedenleri; Ulusal hakemli dergiye ilginin azlığı, araştırıcıların Türkçe kaynak kullanım yetersizliği ve başka ülkelerde geliştirilen bilimsel birikimi kullanmalarıdır. Bu durumu engellemek için akademik yükseltme kriterleri arasına "bulunduğu fakülte dışındaki hakemli dergilerde Türkçe yayın şartı" getirilebilir. Türkçe kaynak gösterme ihmalleri ve eksiklikleri giderilmeye çalışılmalı ve gerekli yaptırımlar sağlanmalıdır. Örneğin; Ulusal hakemli dergilerin yayın kurallarında “Türkçe kaynak gösterme" yer alabilir. Ulusal hakemli dergilerin “Bilimsel A tıf Dizini" taraması kapsamına girmek için koyacakları hedef ve bu yolda atılacak her adım ülkemizde bilim etiğine, üretimine katkıda bulunacak ve nitel alanda gelişmemizi sağlayacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles












Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 337
Cite : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi