Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
Ondokuz Mayıs üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde Son İki Yılda Yayımlanan Makalelerin Atıflar Yönünden İncelenmesi
2005
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde son iki yılda yayımlanan makaleleri atıflar yönünden incelemektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmamızda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde 2003 ve 2004 yıllarında yayımlanan 2 cilt, 6 sayıda yer alan tüm makaleler incelenmiştir. Makalelerin türleri, kullanılan kaynak sayıları, bu kaynakların ulusal ve uluslararası kaynak olma özellikleri ve makalelerin hangi üniversitelerden geldiği tanımlayıcı istatistik yöntemi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Dergimizin son iki yıldaki sayıları incelendiğinde (2003 ve 2004) 31 araştırma makalesi, 13 olgu sunumu ve 12 derleme yayımlanmıştır. Toplam 56 makalede 1317 adet kaynağa atıf yapılmıştır. Bunların 1211 (%91.95) tanesi uluslararası kaynaklar iken sadece 106 (%8.05) tanesi ulusal kaynaklardır. Bu makalelerin 18 tanesinde Türkçe kaynağa atıfta bulunulmamıştır. 38 makalede atıfta bulunulan 106 Türkçe kaynağın 31 (%29.25) tanesi Kitap, 69(65.09) tanesi Süreli Yayın, 5 (%4.72) tanesi Tez ve 1 (%0.94) tanesi Kongre Sunumudur. Sonuç: Dergimizde yayımlanan makaleler belirli birkaç üniversitede yapılan çalışmaları içermektedir. Nedenleri; Ulusal hakemli dergiye ilginin azlığı, araştırıcıların Türkçe kaynak kullanım yetersizliği ve başka ülkelerde geliştirilen bilimsel birikimi kullanmalarıdır. Bu durumu engellemek için akademik yükseltme kriterleri arasına "bulunduğu fakülte dışındaki hakemli dergilerde Türkçe yayın şartı" getirilebilir. Türkçe kaynak gösterme ihmalleri ve eksiklikleri giderilmeye çalışılmalı ve gerekli yaptırımlar sağlanmalıdır. Örneğin; Ulusal hakemli dergilerin yayın kurallarında “Türkçe kaynak gösterme" yer alabilir. Ulusal hakemli dergilerin “Bilimsel A tıf Dizini" taraması kapsamına girmek için koyacakları hedef ve bu yolda atılacak her adım ülkemizde bilim etiğine, üretimine katkıda bulunacak ve nitel alanda gelişmemizi sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi