Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
ABDÜLHAK HÂMİD TARHAN’IN KÜLLİYATINA GİRMEYEN DÖRT MEKTUBU
2023
Dergi:  
Türklük Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Türk edebiyatının şairiazamı, şiirleri ve tiyatro eserleriyle edebiyatımızın unutulmayan simalarından olan Abdülhak Hâmid Tarhan aynı zamanda diplomat kimliği ile uzun ömrü süresince çeşitli vazifelerle yurt dışında bulunmuş, dostlarına, sevdiklerine yüzlerce mektup yazmıştır. Dönemin şartları düşünüldüğünde şair indinde mektubun bir haberleşme aracı ol-maktan çok öte bir rol oynadığı âşikardır. Süreli yayınlarda, hususî arşivlerde, çeşitli çalış-malarda yer alan bu mektuplar Prof. Dr. İnci Enginün tarafından büyük bir titizlikle iki cilt hâlinde yayımlanmıştır. Bununla birlikte külliyatta yer almayan mektuplar da bulunmaktadır. Abdülhâk Hâmid’in vefatından iki ay sonra şair Hüseyin Rif’at vasıtasıyla Tan gazetesinde 1937 yılında dört husus mektup yayımlanır. Bu mektuplar Sâmipaşazâde Sezai’nin büyük birâderlerinden ve aynı zamanda Hamdullah Suphi Tanrıöver’in de amcası olan Sâmipaşa-zâde Abdülbâki Bey’e gönderilmiştir. Biri tarihsiz olan, biri 1876 diğer ikisi 1881 tarihinde yazıldığı bilinen mektuplarda Abdülhak Hâmid’in şahsi, maddi, ailevi olmak üzere hususi hayatına dair bilgiler yer almaktadır. Bu makalede bahsi geçen dört mektup üzerinde durularak Hâmid’in zikredilen külliyatına küçük de olsa bir katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Four Letters of Abdurrahman Hamid Tarhan
2023
Yazar:  
Özet:

Abdülhak Hamid Tarhan, a poet of Turkish literature, with his poems and theatrical works and the unforgettable symbols of our literature, has also been a diplomatic identity and has been abroad with various duties over his long life, and has written hundreds of letters to his friends and loved ones. When considering the conditions of the period, the poem is the poem in which the letter plays a role much beyond becoming a means of communication. In periodic publications, in special archives, in various works, these letters have been published by Prof. Dr. Perci Enginün with great accuracy in two leaves. However, there are also letters that are not included in the field. Two months after Abdülhâk Hamid's death, the poet Hussein Rif'at published four subjects in the Tan newspaper in 1937. These letters were sent to Mr. Sâmipaşa-zâde Abdülbâki, the grand brother of Sezae and also the uncle of Hamdullah Suphi Allahöver. One is unhistoric, one in 1876 and two in 1881 in the known letters contains information about Abdülhak Hamid's personal, material, family life. The four letters mentioned in this article are intended to provide a small contribution to the mentioned culture of Hamid.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türklük Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 5.133
2023 Impact/Etki : 0.074
Türklük Bilimi Araştırmaları