Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Bilişim Sistemleri Gündeminde Blok Zincir Teknolojisi: Teknoloji-Örgüt-Çevre (TOE) Modeli Çerçevesinde Sistematik Bir İnceleme
2023
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kripto paralar gibi bilişim alanındaki birçok güncel gelişmenin altında yatan teknoloji olarak karşımıza çıkan blok zincir teknolojisi, bugün finans alanından tedarik ve lojistik sistemlerine, eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda karşımıza çıkmakta ve gelişimini devam ettirmektedir. Blok zincir teknolojisi ile ilgili çeşitli alanlarda çok sayıda bilimsel çalışma gerçekleştirilmiş olup, bilişim sistemleri literatüründe bu yıkıcı teknoloji ile ilgili sistematik literatür incelemesi ihtiyacını doğurmuştur. Bu çalışmada, blok zincir teknolojisi ile ilgili bilişim sistemleri alanında yayımlanan makalelere odaklanılmış olup, teknoloji-örgüt-çevre (Technology-Organization-Environment-TOE) modeli kapsamında bu teknolojinin benimsenmesine ilişkin kararları etkileyen faktörlerin sistematik bir incelemesi sunulmaktadır. Çalışma kapsamında, on beş farklı dergiden blok zincir teknolojisi konusunda yapılmış altmış bir makale incelenmiş olup, bu sistematik inceleme ile ilgili tanımlayıcı istatistiklere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Blockchain Technology On The Information Systems Agenda: A Systematic Review In The Framework Of The Technology-organization-environment (toe) Model
2023
Yazar:  
Özet:

Blockchain technology, which is the technology underlying many current developments in the field of informatics such as cryptocurrencies, is encountered in many areas from finance to supply and logistics systems, from education to health, and continues its development. A large number of scientific studies have been carried out in various fields related to blockchain technology, and this has led to the need for a systematic literature review on this disruptive technology in the information systems literature. This study focuses on the articles related to blockchain technology published in the field of information systems and presents a systematic review of the factors that affect the decisions regarding the adoption of this technology within the scope of the technology-organization-environment (TOE) framework. In the context of the current study, sixty one articles on blockchain technology from fifteen different journals were examined and descriptive statistics related to this systematic review were included.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi