Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
MEVLÂNÂ HÂLİD-İ BAĞDADÎ’NİN HALİFELERİNDEN ŞEYH OSMAN SİRACÜDDİN ET-TAVÎLÎ (v. 1283/1866) VE BİYÂRE MEDRESESİ/TEKKESİ
2015
Dergi:  
İlahiyat Tetkikleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevlânâ Hâlid-i Bağdadî’nin Süleymaniyeli ilk halifesi olan Şeyh Osman Siracüddin et-Tavîlî (v. 1283/1866) Irak’taki Hâlidî şeyhleri içinde en geniş silsileyi oluşturan kişidir. Günümüzde Halepçe şehrinde bulunan Biyâre nahiyesinde postnişîn olduğu Biyâre Medresesi/Tekkesi, Irak’taki en etkin Hâlidî merkezlerinden biri olmuştur. “Küçük Ezher” olarak adlandırılan Biyâre Medresesi ve ona bağlı olarak açılan yeni tekkeler ile Nakşbendî-Hâlidîliğin Irak-İran sınırının her iki tarafında ve Anadolu’nun bazı bölgelerinde yayılması sağlanmıştır. Bu makalede Şeyh Osman Siracüddin et-Tavîlî’nin hayatına kısaca değindikten sonra Biyâre Medresesi/Tekkesi’nin tarihi, orada postnişîn olan Hâlidî şeyhleri hakkında bilgi verilecek ve bu şeyhlerin Biyâre dışında açtıkları yeni tekkelerden bahsedilecektir.

Anahtar Kelimeler:

He is the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked.
2015
Yazar:  
Özet:

Sheikh Osman Siracuddin et-Tavîli (v. 1283/1866) is the first Islamic Khalifa of Baghdad, who formed the wider silsile among the Hâlidi shelters in Iraq. Nowadays, in the city of Halepçe, the Biâre Medresesi/Tekkesi, which is postnişîn in the city of Beirut, has been one of the most effective Hâlidî centers in Iraq. The Biâre Medresesi, called "Little Ezher", and the new texles opened according to it, have been provided for the spread of Nakşbendi-Halidîliya on both sides of the Iraqi-Iran border and in some regions of Anadolu. In this article, after briefly referring to the life of Sheikh Osman Siracuddin et-Tavîli, the history of the Biâre Medresesi/Tekkesi will be given information about the Halidî shihles that are postnişîn there and the new shihles that these shihles open out of Biâre will be mentioned.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İlahiyat Tetkikleri Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 1.582
2023 Impact/Etki : 0.161
İlahiyat Tetkikleri Dergisi