Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 232
POSTPARTUM PONS KANAMASI SONRASI GELİŞEN FİSHER 1,5 SENDROMU
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fisher’in bir buçuk sendromu küçük pontin lezyonlarda gözlenen, sık olmayan bir klinik tablodur. 25 yaşında kadın hasta postpartum 2. günde baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı ile acil servise getirilmiş.Yapılan ilk değerlendirmede hastanın bilinci letarjik, konuşması dizartrik, sağ göz nötr pozisyonda içe deviye, her iki gözde dışa bakışta kısıtlılık saptanmış.Çekilen kraniyal manyetik rezonans görüntülemede (MRG) ponsta akut dönem hemoraji tespit edilmiş. Biz burada hızlı tanı konulan ve sonrasında akut dönemde rehabilitasyon programı ile desteklenen nadir rastlanılan bir buçuk sendromu tanılı bir hasta sunduk.

Anahtar Kelimeler:

The postpartum pons bleeding follows Fisher 1.5 syndrome
2020
Yazar:  
Özet:

Fisher's one-and-a-half syndrome is a rare clinical picture observed in small pontin lesions. 25 year old woman patient postpartum was brought to emergency service with headache and awareness discomfort on the 2nd day.In the first assessment the patient's consciousness was letargy, speech disarthric, right eye in neutral position was detected inwardly devastated, in both favourite external sight restrictions were detected.In the drawn cornea magnetic resonance imaging (MRG) ponsta acute period hemorrhage was detected. We presented here a patient diagnosed with a rare and a half-sindrom that was quickly diagnosed and then supported by a rehabilitation program in the acute period.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 177
2023 Impact/Etki : 0.005
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi