Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 7
Konaklama İşletmelerinin Yeni Hizmet Sunumunda Strateji Odaklılık Etkili Mi?
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde işletmeler için en önemli amaçlardan biri, sürdürülebilir bir rekabet gücüne sahip olmaktır. Konaklama işletmeleri için de iç ve dış çevre unsurlarını gözeterek sahip olunan strateji odaklı bakış açısının hizmet yeniliğine yönelik kararlarda etkili olabileceği düşünülmektedir. Bu bakış açısı ile çalışmada Trakya Bölgesi’nde yer alan konaklama işletmelerindeki 137 alt, orta ve üst kademe yöneticinin strateji odaklı bakışının yeni hizmet geliştirme kararlarındaki etkileri incelenmiştir. Çalışma kapsamında nicel araştırma yöntemlerinden yapılandırılmış anket tekniği kullanılmıştır. Anketler, istatistik paket programı ile analiz edilmiştir. Analiz tekniklerinden, spearman korelasyon analizi yanında, basit ve çoklu regresyon analizleri uygulanmıştır. Çalışma sonucunda konaklama işletmelerinin teknoloji ve pazar odaklılıktan oluşan strateji odaklı bakışının, yeni hizmet geliştirme ortamı ve yeni hizmet geliştirme desteği üzerinde olumlu ve anlamlı etkisi olduğu görülmüştür. Alt boyutlar bazında incelendiğinde ise, müşteri odaklılık ve fonksiyonlar arası koordinasyonun yeni hizmet geliştirmenin ortam ve destek boyutu üzerinde olumlu ve anlamlı etkisi görülürken, rakip odaklılığın herhangi bir etkisine rastlanmamıştır. * Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ABD’da yazılmış yüksek lisans tezinin analizleri genişletilmiş versiyonudur.

Anahtar Kelimeler:

Is strategic focusing effective in the new service offerings of accommodation?
2020
Yazar:  
Özet:

Today, one of the most important goals for is to have a sustainable competitive power. It is also believed that the strategic-oriented perspective possessed by observing internal and external environmental elements for accommodation enterprises may be effective in decision-making on service innovation. With this perspective, the study examined the impact of the strategically-oriented view of 137 under, middle and upper managers in accommodation enterprises located in the Trakya Region on new service development decisions. In the framework of the study, the survey technique is structured from quantum research methods. The surveys were analyzed by the statistical package program. From the analysis techniques, in addition to the spearman correlation analysis, simple and multiple regression analyses have been applied. The study found that the strategically-focused view of residential consisting of technology and market focus has a positive and meaningful impact on the new service development environment and support for the new service development. When examined on the basis of the subdimensions, the positive and meaningful impact of customer focus and inter-functional coordination on the environment and support size of the new service development has not been observed, while the impact of competitive focus has not been observed. * The Institute of Social Sciences of the University of Trakya is an extended version of the analysis of the master's thesis written in tourism business and hospitality in the United States.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.350
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi