Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 32
 İndirme 10
The Descriptive Content Analysis of Theses with the Topic of Metacognition Published in Turkey on Mathematics Education
2022
Dergi:  
Journal of Education and Future
Yazar:  
Özet:

In this research, it was aimed to investigate the graduate theses with metacognition theme on mathematics education according to their structural properties (publication year, method, study group, data collection tools and data analysis technique) and study topics. 80 graduate theses were reached within the scope of the research. At a result of the descriptive analyses, it was noticed that the number of theses has increased until recent years except from 2009, 2014 and 2017 and the highest number of conducted researches were in 2019. It was determined that generally the quantitative research approach was employed in the studies; accordingly, it was focused on descriptive and experimental studies. It was also found that most of the researches were carried with secondary school students, mostly questionnaires/ open-ended questionnaires/ scales/ tests were applied and mostly t-test, descriptive statistics and correlation tests were used in the analyses process. In addition, it was reached to the conclusion that mainly metacognitive awareness, metacognitive skill/experience and metacognitive learning/self-regulation strategies were studies in terms of the study topic.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Education and Future

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 496
Journal of Education and Future