Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Nadir bir akut batın nedeni: Mezenterik pannikülit
2022
Dergi:  
Troia Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mezenterik pannikülit primer olarak ince barsak mezenterini, nadir olarak da mezokolonu ve omentumu tutan akut veya subakut seyreden inflamatuvar bir hastalıktır. Bu olgu sunumunda, akut karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvuran ve laparotomide mezenterik pannikülit tanısı konulan hastamızın tanı ve tedavi sürecinin sunulması amaçlanmıştır. Altmış iki yaşında kadın hasta iki gün önce başlayan karın ağrısı, bulantı ve kusma nedeniyle başvurdu. Muayenede akut batın hali olan fakat görüntülemelerde ince barsak tipi ileus dışında patoloji olmayan hasta medikal tedavi için yatırıldı. Medikal tedaviye rağmen batın muayenesi rahatlamayan hastaya tanısal laparotomi yapıldı. Laparotomide ince barsaklarda ödem ve ince barsak mezenterinde barsak duvarına yakın alanda multipl inflamatuvar alanlar (pannikülit ile uyumlu) mevcuttu. Ameliyat sonrası serviste takip edilen ve takiplerinde sorun olmayan hasta postoperatif 3. günde taburcu edildi.

Anahtar Kelimeler:

A Rare Cause Of Acute Abdomen: Mesenteric Panniculitis
2022
Yazar:  
Özet:

Mesenteric panniculitis is an acute or subacute inflammatory disease that primarily involves the small intestine mesentery, rarely the mesocolon and omentum. In this case report, it is aimed to present the diagnosis and treatment process of our patient who applied to our clinic with acute abdominal pain and was diagnosed with mesenteric panniculitis at laparotomy. A 62-year-old female patient presented with abdominal pain, nausea and vomiting that started two days ago. The patient, who had acute abdomen on examination but had no pathology other than small bowel type ileus, was hospitalized for medical treatment. Diagnostic laparotomy was performed to the patient whose abdominal examination did not improve despite medical treatment. At laparotomy, there were edema in the small intestine and multiple inflammatory areas (consistent with panniculitis) in the small intestine mesentery close to the intestinal wall. The patient, who was followed in the service at postoperative period and had no problems in the follow-up, was discharged on the 3rd postoperative day.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Troia Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Troia Tıp Dergisi