Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri U Thant’ın Küba Füze Krizindeki Misyonu: Türk Basını Üzerinden Bir Okuma
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaş dönemini nükleer kriz ortamına getiren Küba Füzeleri bunalımında, Birleşmiş Milletler ve Teşkilatın Genel Sekreteri U Thant’ın görevi yadsınamaz. İkinci Dünya Savaşından sonra ilan edilen amacıyla farklı coğrafyalarda savaşların önlemesini sağlamak için kurulan Birleşmiş Milletler, Soğuk Savaş döneminde ABD-Sovyet Rusya ve Küba arasındaki bu krizi bertaraf ederek dünyanın büyük bir eşikten geçmesini sağladı. Küba füze krizi, Genel Sekreter U Thant’ın göreve gelmesinden 10 ay sonra ortaya çıkan bu krizi başarıyla yönetmesi bakımından da kayıtlara geçmiştir. Küba Füze Krizine yönelik yapılan akademik çalışmalarda, Teşkilata seçilen ilk Asyalı, Budist Genel Sekreter U Thant’ın misyonuna değinilmeyerek, krizin genellikle dış politika seyri üzerinde durulmaktadır. Çalışmanın eksik olan bu boşluğu doldurması hedeflenmektedir. Çalışmada, tarama ve tahlil yöntemleri kullanılmıştır. Dönemin yüksek tirajlı gazeteleri Cumhuriyet, Tercüman, Hürriyet, Milliyet, Dünya, Akşam, Yön ve Akis dergilerindeki haberler ve köşe yazıları üzerinden Küba füze krizinde Genel Sekreter U Thant’ın rolü ve krizin seyrini nasıl değiştirdiği değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.153
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi